Aplicaţia Electrecord e foarte, foarte mişto

Mi-a atras atenţia doamna de dimineaţă că există aplicaţie mobilă Electrecord cu care poţi asculta muzică românească scoasă de singura casă de discuri din vremurile de aur.

La auzul acestei veşti am presupus că aplicaţia:

  • e urâtă cu crengi, în dulcele stil al aplicaţiilor româneşti, căci România are miliarde de programatori şi un singur designer de aplicaţii şi ăla ocupat;
  • e doar un catalog digital de unde poţi să cumperi mp3-uri, eventual cu câteva mostre de melodii să fii sigur că-s ce trebuie;
  • toate de mai sus

Spre uimirea mea, nu am putut fi mai departe de realitate. E o aplicaţie care arată şi funcţionează ca alte aplicaţii mari de ascultat muzică (gen Google Play Music, Spotify etc), curată, frumoasă şi în general în totală contradicţie cu ce aş fi aşteptat de la cea mai moartă casă de discuri din România. Toate melodiile pot fi ascultate în aplicaţie gratuit, se poate filtra după genuri, se poate căuta după artişti, album, ba chiar oferă şi un “radio electrecord”, cu selecţii din muzica uşoară românească.

Ce nu îmi place: nu găsesc cum se cumpără melodii – nu că aş avea nevoie, dar dacă există în meniu secţiune de “muzică descărcată”, ar trebui să am şi cum să o cumpăr nevermind, e un buton chiar acolo, la fiecare melodie sau album. Nu ştiu dacă e problemă de UX sau încă nu e implementat magazinul, dar e dubios. De asemenea, n-ar strica să existe radio-uri dinamice/aleatorii bazate pe un anumit gen, nu doar unul predefinit.

UPDATE: se pare că e gratis doar ca demo, după care pe modelul Google Play se va lucra cu abonament lunar de 9 lei dacă plăteşti lunar sau 3.75 lei dacă plăteşti anticipat pe un an. Oricum, mişto.

Disponibilă pentru Android, iOS şi pe web.

Şi nişte screenshot-uri, nu de alta dar am descoperit aplicaţia asta de făcut screenshoturi elegante şi n-am ce face altceva cu ea:

screener_2016112210-44-46

screener_2016112210-45-27

screener_2016112210-45-57
screener_2016112210-50-08

4 thoughts on “Aplicaţia Electrecord e foarte, foarte mişto

  1. E super tare aplicatia, intradevar. Problema pe care o am eu e cu aplicatia web, insa. Cum fac sa dau mai incet la muzica? Se poate sau e gandita la fel ca cea pentru mobil, cand trebuie sa dai volumul incet la tot aparatul?

  2. UPDATE: Am reusit sa o stric. Acum canta doua melodii in acelasi timp dar pot sa pun pauza doar la una. Cealalta e detasata de controale, se pare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.