Vonino MusicPad H1: struţocămila electronică

Mi-am luat jucărie nouă de Black Friday. E… sincer să fiu nu ştiu exact ce e. Pe cutie zice că-i Smart Home Entertainment System, care e o denumire mai pompoasă pentru ce e practic o tabletă cu urechi. Sau casetofon cu ecran.

Ei, înainte de BF nu doar că nu mai văzusem produsul pe piaţă, dar nici măcar nu mai văzusem conceptul ăsta – nici măcar pe site-urile de chinezi unde găseşti toate prostiile din lume (nu zic că n-o fi fost, doar că nu l-am văzut eu). Dar pentru că a apărut în oferta de BF eMAG şi Vonino (care sunt şi producătorii dispozitivului) şi mi s-a părut un gadget mişto de bucătărie, am zis că nu poate strica să-l comand. În cel mai rău caz, dacă nu-mi place îl trimit înapoi în 14 zile, pentru că e dreptul meu legal să fac asta.

Da’ n-o să-l trimit. În schimb o să fiu cinstit în articolul ăsta, căci am citit o grămadă de alte review-uri care nu erau, lăudând gadgetul mult mai mult decât merită.

Aşadar: ce e jucăria asta?

E o tabletă mediocră cu Android 5.1 băgată într-o cutie de plastic, legată la două difuzoare de 5W. Face tot ce poate să facă o tabletă cu Android, doar că – “ajutată” fiind de hardware-ul mediocru – o face foarte încet. Dacă vrei să deschizi un site pe browser te apucă dimineaţa, dacă vrei să cauţi în Play Store o aplicaţie te apucă din nou seara.

Dar e cât se poate de ok, pentru că niciunde producătorul nu o prezintă altfel decât ca pe un device la care să pui muzică (şi se aude la fel de bine ca orice alt radio de cameră pe care l-ai avea prin casă) şi Youtube şi reţete. Serios, uitaţi-vă pe site, nici măcar nu glumesc: e un gadget nişat pe gospodine.

Ba mai mult, poţi să-l legi prin HDMI la televizor dacă vrei să vezi ceva pe TV-ul mare dar non-smart. Ba chiar suportă şi Google Cast / Miracast, pentru trimitere pe TV a imaginii fără a folosi cabluri.

Merită, însă, banii?

Dacă preţul întreg, de 850 de lei, nu e cumva o glumă, atunci sigur nu. De banii ăia iei o tabletă decentă pe care o propteşti pe un stand în bucătărie şi se mişcă mult mai bine şi hei, nu arată ciudat dacă o iei cu tine în autobuz. Că şi pe asta Vonino poţi s-o iei, că nu trebuie ţinută doar la priză. Apropo, ce stupid, vine cu încărcător cu mufă din aia rotundă şi, deşi are port USB, nu se încarcă de la acesta.

Pentru 400 de lei, cât am dat însă pe ea, e perfectă pentru bucătărie. Ba chiar şi pentru 450, cât e acum, aş zice. Căci mi-am pus pe ea Netflix, Hulu, HBO GO, Plex, Digi Online (pentru televiziune live), am Google Play Music, Deezer şi Electrecord. Nu e neapărat “smart home entertainment system”, dar funcţionează pentru ceea ce promite, audio-video portabil, şi o face decent.

Plus că soţia e foarte, foarte încântată de jucărie şi o laudă zilnic. Na, că e nişată bine până la urmă, nici nu mai contează că nu-mi place mie cât de repede îmi deschide Facebook-ul sau că nu are GPS. Dacă doamna e fericită, şi eu sunt fericit.

dsc00864

4 thoughts on “Vonino MusicPad H1: struţocămila electronică

  1. Confirm. Eu am avut M1 în teste și mi-a plăcut. Am impresia că modelul pe care l-am testat eu era și mai lent, dar se auzea foarte bine. Ca design mi se pare tare ok.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.