Folk în Alba

Cum stăteam eu, duminică, în faţa cărnii şi a şpriţului (care nu e în poza de mai sus, pentru că era în mine), îmi sună telefonul. La dânsul, dânsul.

– Vrei să vii la Alba Iulia, la festivalul de folk “Ziua de mâine”?, mă întreabă.

D-apăi cum Satană să nu vreau? Că doar ori suntem bloggeri folkişti, iubitori de muzică şi cântăreţi, ori nu mai suntem. Şi suntem.

Spre deosebire de eşecul ce a fost Folk You, festivalul ăsta nu-i va aduce pe Puya, Guess Who şi Holograf să cânte, ci folkişti adevăraţi (da, chiar şi headlinerii):

Vineri, 11 noiembrie: Alexandra Sidor, Vali Șerban & Ziua de Mâine, Adrian Ivanițchi, Poesis, Ioan Gyuri Pascu
Sâmbătă, 12 noiembrie: Zoia Alecu, Florin Săsărman & Alexandru Filip, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi & Mihai Neniță
Duminică, 13 noiembrie: Marius Matache & Folk Band Imperfect, Țapinarii, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu & Vladi Cnejevici, Nicu Alifantis

Pe lângă asta, vom avea parte de poezie şi un concurs de folk, la care sunt aşteptaţi candidaţi aici. Eu voi fi acolo atât în calitate de blogger acreditat ca presar (la fel ca la festivalurile de la Oradea, Târgu-Mureş şi Budapesta), cât şi în calitate de iubitor şi emoţionat ascultător al folkului frumos, românesc.

Voi ajunge (împreună cu Nebuloasa) în Alba Iulia în seara zilei de joi, 10 noiembrie, fiind dornic să beau un şpriţ cu băieţii deacolo.

(Şi eventual să colorez şi-o carte, numa’ zic.)

12 thoughts on “Folk în Alba

  1. Sa ai grija la iPad-uri zburatoare totusi, vecine ;) Stii tu… In rest, sa te distrezi si sa ne zici si noua daca Gyuri inca mai canta misto au ba… Ultima data cand l-am auzit, am ramas placut impresionat :)

  2. Multumesc de invitatie, dar eu n-am s-o onorez, desi nu mi-ar strica un iPad. Sunt Roacar nu Foalcar. :)
    P.S. Daca insistati totusi, puteti sa-mi trimite-ti iPod-ul prin curier.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.