Filme cu super-eroi, la grămadă

Din seria “pe ce mai cheltui eu banii”.

The Incredible Hulk

Un film bun, dacă-ţi plac filmele cu super-eroi. Edward Norton rămâne unul din actorii mei preferaţi, iar Liv Tyler e la fel de frumoasă ca întotdeauna. Vizual, e foarte bun, povestea originilor lui Hulk e bine pusă la punct, şi, pe cât de SF e toată tărăşenia, nu e un film peste măsură de ridicol. La sfârşit se leagă frumos de Iron Man, anunţând subtil un film The Avengers. Merită văzut.


***

Wanted

Filmul ăsta e puţin mai delicat, în sensul că a fost criticat din diferite motive de diverşi oameni. În primul rând, i se reproşează că povestea seamănă mult prea mult cu The Matrix: personajul principal e un sclav al cubicle-ului, fără vreun scop special în viaţă, puţin loser, care subit este contactat de o gagică superbună care se oferă să-i arate adevărul, ducându-l la şeful ei, care e negru şi care-l anunţă că el e Alesul. Iar el, Alesul, poate să împuşte cu efect, pe după colţ, ca la fotbal sau biliard. Pe hârtie (mă rog, pe blog) sună ca şi cum ar fi chiar aşa, dar filmul trebuie văzut pentru a te convinge de faptul că sunt două filme total diferite.

Apoi i se reproşează că nu are destul character development, povestea e trasă de păr, şi că “frate, nu se poate să curbezi traiectoria glonţului, ce pula mea?”. Corect, trebuia să-ţi dai seama că nu va fi noul film Coen doar din trailer. Pe care l-ai văzut, ipocritule, şi de-abia ai aşteptat să ajungi la cinema să vezi orgia de gloanţe, maşini, sânge şi explozii. Şi curul Angelinei.

Concluzie: mie mi-a plăcut Wanted. Altora le-a plăcut Wanted. Poate şi vouă vă va plăcea Wanted, cu condiţia să vedeţi mai întâi trailerul şi să nu vă aşteptaţi la ceva cu mesaj social sau politic ascuns adânc între replici, să nu vă aşteptaţi la ceva groundbreaking din partea filmului, să nu vă aşteptaţi la altceva decât un film awesome până la nivelul de ridicol şi ridicol până la nivelul de awesome. Amintiţi-vă de Shoot’em Up şi Crank înainte să vedeţi Wanted.

***

Hancock

Hancock e un Superman beţiv şi rupt în cur, urât de toată lumea, iar un om căruia i-a salvat viaţa se oferă să-i repare imaginea publică.

Aici s-a încercat o combinaţie între un super-erou, o poveste de dragoste şi comedie. Partea cu comedia le-a ieşit cel mai bine, partea cu super-puterile e în regulă, iar povestea cu romanţa mi s-a părut inutilă. Nu cred că era neapărată nevoie de povestea trecutului lui Hancock (Will Smith) sau a blondei Mary (mmm, Charlize Theroooon…), dar trecem peste. A fost un film relaxant, foarte amuzant, bun per ansamblu. De văzut chiar şi cu prietena.

***

Get Smart

Un film nu tocmai cu super-eroi, dar nu m-am putut abţine să îl menţionez. Steve Carell e cel mai tare. Anne Hathaway e delicioasă. Dwayne Johnson (The Rock) e şi el tare. Masi Oka (Hiro din Heroes) e simpatic, Bill Murray are un cameo micuţ, genial. Terry Crews are un rol prea mic. Am râs ca prostul în cinema, de era să pierd controlul vezicii timp de câteva picături. Trebuie văzut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.