Xbox One (S) sau PlayStation 4 (Pro)?

Mă tot uit zilele astea de un Blu-Ray player, dar văzând cam ce preţuri au mă gândeam că ar fi un gheşeft să mai pun nişte lei pe lângă şi să-mi iau o consolă de generaţie curentă. Numa’ bine, creşte copilul şi are pe ce se juca. Nu eu, promit iubito, nu vreau să iau pentru mine, o fac pentru copilul nostru, serios.

Dar încă nu m-am hotărât care, Xbox One sau PS4? Am încercat să le pun în balanţă bazat pe ce am citit prin interneţi şi mi-a ieşit aşa:

Avantaje Xbox One:

  • Redă BluRay 4K nativ, deci ar fi futureproof pe când o să iau atât TV 4K cât şi discuri 4K.
  • Am deja Xbox360 deci sunt în ecosistem; jocurile primite gratis prin Xbox Live Gold sunt bine-mersi acolo în bibliotecă şi mă pot folosi de ele.
  • Aproape 270 de jocuri de pe Xbox 360 sunt compatibile şi cu Xbox One fără costuri suplimentare. Pe PS sunt disponibile doar prin streaming, cu abonament, şi nu în România deocamdată.

Avantaje PS4:

  • Serviciul de PSPlus e disponibil oficial în România, deci nu trebuie să recurg la giumbuşlucuri ca să-mi iau un rahat de joc.
  • Mă atrag mai mult exclusivele PS decât cele Xbox (gen The Last of Us, Uncharted, Heavy Rain)
  • Controllerul de PS4 e reîncărcabil pe USB.

Cumva sunt mai atras momentan de PS4, însă nu sunt convins. Aşa că întreb: există ceva la ce nu m-am gândit care să atârne balanţa într-o anume direcţie?

Şi întrebare bonus: versiunile astea proaspete ale consolelor, Xbox One S şi PS4 Pro, sunt un upgrade concret faţă de cele originale sau au doar chestii minore în plus, ca să mai vândă şi anul ăsta ceva?

8 thoughts on “Xbox One (S) sau PlayStation 4 (Pro)?

  1. Am Xbox360 si PS4. N-am luat One ci PS4 fix pentru giumbuslucuri si maneta. Nu m-a interesat faza cu 4K.

  2. Dacă-ți iei PS4 nu poți să zici că pierzi librăria de jocuri de la xbox 360. Poți să folosești ambele console dacă vrei.

    Am PS4 (mai bine zis aștept să-mi vină din service) și am ales PS din cauza Uncharted și The Last of Us. Deși nu am, cred că PSPlus e un mare ‘plus’ :D

    Nu cred că merită efortul să cumperi ceva 4K compatible de pe acum dacă nu intenționezi să faci upgrade și la TV în următorul an. Cred că o să vedem modele noi de console mult mai des decât până acum și s-ar putea ca până îți iei TV 4K ce-ți iei acum să fie deja depășit.

  3. Pe net a inceput sa circule de cateva minute urmatoarea chestie:
    Pe surse: campanie la noapte la Flanco
    Consola Microsoft Xbox ONE 1 TB + Joc Forza Motorsport 6 – prețul va fi redus de la 1.249 lei la 999 lei
    Consola Microsoft Xbox ONE, 1TB + Joc Rise of Tomb Raider + TR Definitive – prețul va fi redus de la 1.199 lei la 999 lei
    Poate si asta conteaza cat de cat in ”decizia alegerii” pe care vrei sa o faci :)

  4. Alaltaieri am avut aceeasi trilema. Am ales Xbox One din urmatoarele motive:

    Exclusivitatile vor fi exclusivitati si la anul, in 2016 PS4 le are mai faine, in 2015 le-a avut Misctosoft, in 2017 nu prea stim sigur asa ca nu mi-am bazat decizia pe exclusives, nu avea rost!

    Sunt utilizator de Mac, deci decizia de a lua un XBOX windows based vs un PS Unix based a fost una grea :)), daaar ca sa nu ma intind, am ales asa pentru ca:

    Xbox One a fost 950 RON la eMag si acum e 999 cu jocuri mult mai bune in alte parti.

    Microsoft a promis ca va suporta in paralel Xbox One, One S si Project Scorpio. Daca nu ai tv 4K nu te intereseaza versiunea S.

    Arata mai urat ca design, dar ventilatia e mult mai buna, plus ca daca vrei sa scapi de problemele cosmetice poti sa pui consola in picioare cu un stand de la Microsoft care este 80 RON.

    Controllerul de Xbox este mai usor de folosit si daca vi de pe 360 it’s a beerze.

    Nu imi plac accesoriile Sony, iar Kinect pe Xbox One e net superior solutiei de la Sony. Stiu ca probabil nu iti pasa de Kinext, l-am ignorat si eu, DAAAAR multi prieteni imi spun ca merita fiecare banut.

    That’s it!

  5. Daca vorbim de titluri exclusive (motiv pentru care eu am PS4, ca si Luxian mai sus, a fost seria Uncharted), mai exista asa ceva pe XBOX care sa nu fi fost dezvoltate si pentru Windows? Sau eventual portate dupa ceva timp/in proces de portare?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.