Cum să cumperi o mașină second hand “la cheie”

Am primit un mail de la niște băieți care au un start-up. De obicei cam ignor mailurile cu rugăminți de promovare, pentru că sunt ori variante noi ale aceluiași site sau serviciu, ori site-uri de jocuri de noroc și IFN-uri.

Asta de azi, însă, e altceva: e o platformă de vânzare-cumpărare auto care se ocupă de inspecția mașinii, care listează toate hibele eventuale pe care le are, băieții fac poze profi la mașină, listează pentru vânzător mașina cu toate detaliile, iar când o cumpără cineva, tot ei se ocupă de înmatriculare și de făcut plinul. Ah, și dacă nu ești mulțumit de mașină sau dacă are ceva bai ascuns, o poți returna în 10 zile:

Noi ne ocupam de intreg procesul – de la inspectia masinii, la fotografierea, listarea si promovarea ei, cat si de inmatricularea masinii pentru noul propietar. Deci, masina ajunge la noul propietar gata de drum; ii facem chiar si plinul de combustibil cat si o igienizare detaliata.

Probabil ca esti bombardat cu multe mail’uri, asa ca daca nu vrei sa citesti restul mail’ului, poti afla detalii despre concept aici: www.owt-garage.com/concept intr-un mod friendly :)

Dar, daca ai inca putin timp, vreau sa punctez cateva dintre lucrurile cu care aducem schimbarea:

– Pentru a pune un anunt pe site-ul owt-garage.com, vanzatorul trebuie doar sa faca un request la noi pe site, urmand ca noi sa trimitem o echipa pentru a inspecta si fotografia masina, urmand ca ulterior sa o listeze. Deci, vanzatorul nu trebuie sa isi bata capul cu absolut nimic, iar toata informatia ce apare pe site este verificata si asumata.

– Fiecare masina listata trece printr-un proces de pre-verificare a 130 de puncte esentiale ale masinii (defecte vizuale / starea motorului, etc.). Aceasta verificare este descrisa intr-un mod transparent pe pagina fiecarei masini – prin intermediul listei de verificari ce este facuta publica si a diagramelor ce transpun defectele vizuale ale masinii. Puteti vedea un exemplu aici: http://owt-garage.com/cumpara/2015-mercedes-benz-a180i-20

– Daca alege sa achizitioneze masina prin platforma noastra, viitorul cumparator va beneficia la achizitie de garantie si asistenta in trafic pentru masina achizitionata, precum si asistenta din partea noastra in cazul in care masina inca beneficiaza de garantia de la producator.

– Masina ajunge la noul propietar gata de drum – va avea plinul de combustibul facut, va trece printr-un proces de igienizare complet si va fi inmatriculata provizoriu pe numele noului propietar. De asemenea, precum un cadou mult asteptat, vine asortata cu o funda imensa ?
Iar, daca totul nu e asa cum s-a asteptat, poate returna masina in 10 zile.

Cand poti, te invitam sa citesti povestea unui client de-al nostru aici: http://blog.owt-garage.com/dream-car-laurentiu/

8 thoughts on “Cum să cumperi o mașină second hand “la cheie”

  1. Stii care ar fi problema? Stai sa-ti explic, am ceva legaturi cu domeniul.. CLIENTII!! Nenea care vrea masina nu este dispus sa dea 1000-2000 euro in plus pe o masina verificata cand pe olx gaseste aceeasi masina cu mai putini kilometri “reali” la un pret de nimic cu mentiunile: nerulata in tara, taxa mica (noroc ca se scoate acum), revizii complete, carte service (facuta la printshop-ul de pe colt cu tot cu stampile), etc.
    Cat timp samsarii inca mai pot rula piata auto, companiile de genul pot avea ceva complicatii in a vinde masinile.
    Pana la urma urmei e masina, poate sa se strice dupa 10km sau dupa 100.000km asta nu prea mai tine de nimeni, poti avea norocul sa iei o masina de la baietii astia de spui tu, o mai si transporti pana la tine in oras, ajungi acolo si ti se strica turbina (dupa cele 10 zile de proba) iar Gigi, prieten de-al tau isi ia de la un samsar aceeasi masina cu vreo 2000-3000 mai putin si il tine si dupa 15.000km (mai cade vopseaua dar mnah).

  2. Ha-ha-ha … nu ca-s Toma Necredinciosu, dar chiar nu cred chestia asta. Atata timp cat nu ai un istoric clar al masinii, nicio aplicatie / vanzator nu este sigur. Iar istoricul masinii trebuie detinut de autoritatile statului. Poate sa vina OWT garaj sa-mi spuna ca masina a fost inspectata in 2000 de puncte si KM sunt reali, dar sigur nu-mi poate spune in ce accidente a fost masina implicata in trecut, cat de grav a fost avariata si unde a fost reparata. Cand / cum / daca i s-au facut reviziile la timp, you know … chestii de bun simt.

    1. Apropos de inregistrare in service: cumpar masina, si ma duc la reprezentanta sa intreb de istoric (Hyundai, Cluj)
      Politicos mi se spune ca acele date sunt confidentiale si tin de proprietarul masinii la acel moment (se aplica aceleasi reguli ca la datele medicale)
      Cu alte cuvinte, datele istorice ale masinii sunt divulgabile doar cu aprobarea proprietarului din perioada pe care se cer datele.

  3. Luat un anunt la intamplare :BMW seria 3, 318 diesel , cutie automata , din 2012 cu kilometri verificati 56.422 la pretul de 16.900 EURO.
    Am cautat pe mobile.de acelasi lucru – zero rezultate.

    Nu cred ca mai trebuie sa scriu si concluzia.

    1. Bine. Concluzia mea : acei kilometri nu sunt reali, pe site scrie ca sunt verificati, dar nu scrie in ce sens. Poti fi verificati doar vizual, dar asta e o dovada de amatorism sau pot fi verificati dupa serie de sasiu, istoric service , etc. atunci iti asumi si consecintele ulterioare daca acei km nu sunt reali. Despre asta nu scrie nimic in termeni si conditii. Deci inclin spre prima varianta.

      Nu sunt hater, sustin un concept de genul asta, dar daca pleci in aceiasi directie cu toti samsarii nu ai viata lunga pe o piata deja sufocata de tepe.

  4. Ideea in sine este una grozava din punctul meu de vedere, pentru ca contrar discutiilor de mai sus .. sunt de parere ca verificarea unei masini de catre un specialist poate socate la iveala foarte multe probleme pe care un necunoscator nu le.ar putea observa niciodata.

    Speram sa fie si lumea deschisa unui asemenea serviciu …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.