Nokia 3310 e una din cele mai mişto mişcări de PR din ultima vreme

Ştiu că sunteţi ocupaţi cu Oscarurile, dar fiţi atenţi aici niţel: Nokia a relansat ieri, la MWC, clasicul telefon 3310, cel aproape indestructibil şi cu baterie ce ţine o eternitate. Bineînţeles, cu OS adus la zi şi preţ derizoriu. Şi vreo trei telefoane cu Android, dar nu vezi pe nimeni vorbind de ele.

A fost exact ce avea nevoie Nokia pentru a-şi readuce brandul, odată faimos, apoi căzut în ridicol, apoi vândut pe bucăţi la fier vechi şi acum renăscut ca un frankenmonstru din mai multe bucăţi (majoritatea chinezeşti) cusute cu sârmă. Se folosesc de un produs iubit veşnic în amintirea colectivă a consumatorului pentru a câştiga azi acel dulce, dulce capital de imagine la care jinduiesc atât de tare.

Să fi lansat doar cele trei telefoane cu Android care nu au nimic special, nici n-am fi ştiut peste două zile că Nokia e o chestie reală în secolul 21. Nici măcar nu e vorba de telefon, care e practic o bucată de plastic făcută pentru piaţa din India, care nu va merge pe Digi şi care are WAP. Chiar, voi ăştia mai tineri, mai ţineţi minte ce e ăla WAP?

Nu, e vorba de buzz-ul din jurul telefonului, e vorba de nostalgie (cam cum a fost şi cazul lui NES Classic Mini) şi despre numele Nokia având mai multă expunere media acum decât şi-ar putea permite să cumpere în momentul curent al existenţei lor. Ba chiar mai fac şi un ban cinstit cu expunerea asta, că la banii ăştia (cam 50 de dolari) ţi-l iei la modul ironic, să faci mişto cu prietenii.

8 thoughts on “Nokia 3310 e una din cele mai mişto mişcări de PR din ultima vreme

  1. Intimplator am citit despre aparitia acestui telefon.
    Toata vilva este pentru ca l-au numit 3310 (2017)
    Prin natura serviciului pot sa spun ca am vitdut in ultimii 2 ani telefoane Nokia de pina la 200 lei bucata … sute. Si cred ca am primit in service 2-3 bucati.
    Si am si folosit sau vazut citeva modele si le-am butonat.
    Dar cum este Nokia 301 – nu cred ca mai este altul.
    Ecran, baterie, sunet bun, net (whatsapp), poze ok. aperare rapida, melodii prestabilite, alarme multiple.
    Nu toate telefoanele din gama asta cu butoane sunt la fel.
    Am folosit personal un Nokia 301 vreo 3 ani si la munca (unde se vorbeste de la 9 la 18 aproape continu) alt telefon. Fara probleme. Singurul minus pe care il are este ca nu are blitz (pentru poze sau lanterna la nevoie).
    De cind nu mai am 301 am schimbat in 2 ani 3 smarturi…
    Daca voiau sa faca un telefon bun ii puneau blitz lui 301. Asa vor doar sa ii faca reclama.
    Si, de ce sa nu spunem adevarul, arata cam uritel…

    1. Cristian. Tu zici că “Toata vilva este pentru ca l – au numit 3310 ( 2017 )”

      Ce zic eu în articol e literalmente că singurul motiv pentru care l-au numit 3310 (2017) e ca să creeze vâlvă.

      Despre ce vorbim deci?

    2. Salut.
      La acelasi lucru m-am referit si eu. Ca au facut un produs nou, slabut, urit. Dar numele a trecut peste toate astea si toata lumea vrea sa vada ce minune de telefon este. Daca il faceau nou, cu nume copiat, urit dar mai bun tot nu era asa rau.
      Despre acelasi lucru vorbim, orice are reclama, nu conteaza cit de prost e, se face vilva si se vinde…

    3. Nu, tu în continuare zici că ei vor să vândă 3310 și să facă profit din asta. Eu zic că dimpotrivă, nu va avea succes financiar ci îl folosesc ca pe o șmecherie de PR pentru ca lumea să vorbească de revenirea Nokia pe piață.

  2. Si totusi cum arata, au aparut poze reale? Mi se pare o ciudatenie sa ai android pe un telefon extrem de … simplu

  3. La cate precomenzi s-au inregistrat, au stiut sa faca marketing. In privinta telefonul as cumpara 2 modele, unul pentru mine ca tine bateria si unul pentru mama.

  4. Astia de la Nokia au scaldat-o grav de tot si, din nefericire, nu prea mai au ce sa indrepte. Da, ies in relief cu niste anunturi care, din punctul meu de vedere, sunt doar asa…de gura lumii :)

    Nokia a murit, din pacate. Probabil o astfel de cadere o vor avea si altii, poate chiar un Samsung sau LG. Alaturi de Nokia se vor scufunda curand si Motorola sau HTC, ambele sunt in moarte clinica.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.