Nu ezitaţi!

Văd, din când în când, pe câte un site, cuvintele “nu ezitaţi să ne contactaţi”. Normal, site-urile astea nu-s cele mai răsărite – sunt probabil făcute de un nepot de-al patronului, iar copy-ul aparţine exclusiv acestuia din urmă. Trecem peste detaliile astea, că întotdeauna vor exista oameni care nu pot, nu vor sau nu înţeleg scopul în a avea un site bine pus la punct pentru afacerea lor.

Ce mă întreb eu, însă, e care e finalitatea lui “nu ezitaţi să ne contactaţi”? A existat vreodată vreun client pregătit să cumpere serviciile sau produsele lor, însă a ezitat să-i contacteze?

Au fost ei puşi în situaţia de a se vedea cu un site, produs sau serviciu în faţă, moment în care conştiinţa lui i-a vorbit? “Prietene, eşti sigur că vrei să-i contactezi? Şi ce dacă e exact ce cauţi? Ştiu că vrei să cumperi, dar vrei să-i contactezi? 100% sigur? Ăsta e răspunsul tău final?”.

Cum ar fi ca toate afacerile să folosească formula asta? “Nu ezita să mă suni, sunt fierbinte!”

6 thoughts on “Nu ezitaţi!

  1. Am ezitat putin inainte de a posta acest comment :) :).

    ormula respectiva mai este folosita excesiv si in corespondenta “business”, in variantele: “Pentru informatii suplimentare, nu ezitati a ma contacta” sau “pentru orice nelamurire, nu ezitati a ma contacta” etc.

  2. Am ezitat putin inainte de a posta acest comment :) :).

    Formula respectiva mai este folosita excesiv si in corespondenta “business”, in variantele: “Pentru informatii suplimentare, nu ezitati a ma contacta” sau “pentru orice nelamurire, nu ezitati a ma contacta” etc.

  3. E bine macar ca exista o sectiune de contact, mai ales ca am vazut atatea site-uri serioase unde nu ti se specifica nicio modalitate pentru a intra in dialog cu proprietarii/administratorii/responsabilii.

  4. cel mai probabil intentia acelui nu ezitati sa ne contactati se refera la “puteti cere mai multe detalii, fara nicio problema, inainte de achizitie”

  5. Mai bine spunea “contacta-ti-ne cu tot tupeul” :P

    de ce nu scriem cum vorbim? multi trebuie sa invete sa faca pana si asta.. bine, unii daca s-ar apuca sa scrie cum vorbesc, ar provoca o catastrofa si mai mare. Ideea este sa fii cat mai natural si, chiar daca scrii un text care urmeaza sa fie citit de un numar mai mare de oameni, nu inseamna ca trebuie sa te dai mai destept decat esti; pentru ca atunci, ce-ai scris tu acolo o sa aiba un iz puternic de falsitate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.