Şi ea ar putea să se bucure de muzică

Cei care mă cunosc cât de cât şi/sau mă citesc de o vreme ştiu că cea mai mare pasiune a mea e muzica. Îmi place să o ascult, să o savurez, să o disec, şi nu în ultimul rând, să o cânt. Nu îmi pot imagina viaţa fără muzică. Am tot timpul muzica în urechi, fie că stau la computer, sunt în maşină, pe stradă, în tramvai, la munte sau la mare. Nu pot să beau o bere într-un loc în care e linişte. Nu pot să mănânc dacă nu se aude un radio sau un televizor pe ceva post de muzică. Cu greu fac dragoste fără muzică în surdină. Iar când nu pot auzi muzica (de exemplu, dacă sunt pe stradă şi mi-am uitat căştile acasă), mă trezesc cântând, mai încet sau mai tare, prima melodie care îmi vine în cap. Deşi am trecut deja de adolescenţă, încă mai visez că într-o bună zi voi fi un cântăreţ apreciat, cu câteva mii de oameni în faţă, ascultându-mă şi bucurându-se împreună cu mine. Şi nu îmi pot imagina o viaţă fără niciun sunet. Dacă aş fi, ferească Joe Pesci, nevoit vreodată să aleg între mai multe rele, aş prefera să fiu orb, chilug, paralizat sau mort, decât să suport o viaţă fără sunet. Şi sunt cât de sincer şi serios se poate.

De aceea, când am fost astăzi contactat în legătură cu fata despre care urmează să vă povestesc, m-am pleoştit tare de tot. E vorba de Luana Marina Popa, o fetiţă de un an şi jumătate care încă nu a auzit nimic, nici măcar vocea mamei ei. Luana poate fi vindecată printr-o operaţie (implant cohlear) ce costă 25.000 de euro, din care deja s-au strâns 11.800. Ceea ce înseamnă că e la jumătatea drumului dintre o viaţă fără voci, poveşti, chitări, viori, efecte speciale la Transformers 14, fluierături pe stradă şi o viaţă cu bucuria muzicii, a vocii părinţilor, a vocii grave a unui adolescent cu vocea în schimbare care-i şopteşte noaptea, la telefon, “te iubesc”, chiar dacă încă nu ştie ce înseamnă aia.

Ei, putem face ceva. Luaţi aminte, putem face mai mult decât nişte retweeturi, după cum pe bună dreptate se necăjeşte Arhi aici. Eu, personal, mă voi deplasa mâine, chiar la primele ore ale după-amiezii, la primul self-bank ING, urmând a depune o sumă după puterile mele financiare extrem de slăbite. Pentru că nu mor dacă mâine beau o singură bere în loc de şase, nu mor dacă o să fumez câteva din ţigările mamei în loc să îmi iau pachet nou, nu mor dacă merg o zi pe jos în loc să bag 5 litri de benzină, nu mor dacă stau să fur un film de pe interneţi în loc să mă duc la cinema să mănânc popcorn la suprapreţ. Şi, deşi nu-l cunosc pe copilul ăsta, nu îi cunosc părinţii, naşii sau bunicii, consider că nu are nicio vină pentru ce i se întâmplă şi merită şi ea şansa ei. Aşa că, dacă doriţi, fiţi oameni şi ajutaţi-o pe Luana, câtuşi de puţin.

16 thoughts on “Şi ea ar putea să se bucure de muzică

  1. Dewd, tot respectu pentru initiativa. Desi mi se pare umpic fortata toata promovarea asta umanitara pe bloguri dar e irelevant aici.

    Ce mi se pare de kakat e cat de ipocrit poti sa fii. Ne explici ce sacrificii faci tu pentru Luana din banii care nu sunt munciti de tine ? C’mon. Bei o singura bere in loc de 6 din banii .. cui ? Filmul din banii cui ?
    Mai bine cereai niste bani pe care ii depuneai in contul fetei si ma scuteai de ipocrizia asta lacrimogena.

  2. Arhi, Lucky strike. Da, e marfa buna. Sa mai explic umpic, cat mai la obiect.
    Nu am nimic cu posturile de gen. E ok sa incerci sa ajuti, indiferent de mijloace.
    Ce nu-mi place e modul in care si-a exprimat Ovi ajutorul. Si mi se pare irelevant. Prezinta cazul si limiteaza-te la asta. Faptul ca el doneaza sau nu si prin ce mijloace nu ma intereseaza si cu atat mai putin ma face sa o fac si eu. Povestea conteaza, nu modul in care el ajuta efectiv la asta (baneste).

  3. @Ovidiu U: Nu era vorba despre mine. Încercam să sugerez că oricine poate dona oricât, chiar dacă nu e mult, că nu-i doare atât de tare la buzunar. Doar că în cuvinte mai altfel alese. Marea masă a cititorilor mei sunt elevi şi studenţi între 16 şi 22 de ani, cu venituri mai mici decât ai crede. Bun a fost şi studiul ăla demografic :)

    Ştii bine că nu sunt genul de om care să prezinte cazul şi atât, nu sunt genul de om care să dea comunicate de presă, doar îmi citeşti blogul de foarte multă vreme. Se întâmplă ceva, ultimele tale comentarii pe aici au fost doar împotrivă-mi. What gives?

    @Arhi: nu pot să-ţi zic aşa, la vedere, hehe. Da’ s-a deschis smartshop şi în Timişoara :)

  4. Da deci maine ma apun si eu si imi fac blog imi pun si eu poze bag o boala tare de nu a auzit nimeni si hai donati. Poate imi iau si o masina si etc. Intrebare este urmatoarea: de unde stiu eu exact ca aceea fetita este bolnava? Ca zici tu si arhi si alcineva?

  5. nu vreau sa va conving ca aceasta fetita chiar e bolnava dar puteti intra pe site-ul whiteland la rubrica despre noi si apoi newsletter la numarul 08 este prezentat cazul Luanei. Credeti ca Whiteland Romania s-ar face partas la o escrocherie de genul acesta?

  6. Dumnezeule .e adevarat ca lumea e rea si escroaca, dar chiar nu pot sa cred ca sunt acuzati bloggeri ca ei creeaza cazuri pentru a se imbogatii!!

    mda..defapt ce nu ma mir carcotasi sunt oriunde…

    ovi eu te felicit pentru initiativa si o sa incerc sa donez si eu…chiar daca nu lucrez..si daca e escrocherie(nu de tine inventata) eu sunt sufleteste linistita ca am incercat ceva..acuma pacatul lu ala care a mintit, daca e miniciuna…da nu cred ca e

  7. buna ziua numele meu este Mocanu Andrei si sunt unul din organizatorii spectacolului dedicat Luanei …spectacolul va avea loc pe data de 28 august la teatrul dramatic Fani Tardini Galati intrarea este 15 ron adult si 10 ron copil aici puteti urmari si filmuletul pentru Luana http://www.youtube.com/watch?v=pnisJ8YoVIM

  8. Campania pentru Luana a luat sfarsit . Suntem fericiti sa va anuntam ca s-au strans banutzii necesari implantarii .
    Totusi campania “Luana , citeste o poveste “continuua prezentandu-va cazurile prietenilor ei care momentan nu pot auzi . Astfel si Andreea poate citi o poveste .
    Multumim din suflet oamenilor speciali care au facut ca acest proiect sa gaseasca o finalitate si in acelasi timp sa ne dea speranta ca poate continuua sa ajute si alti copii , multumim ca ati renuntat la cate ceva pentru dumneavoastra pentru a ajuta acest ingeras , multumim pentru timpul acordat , pentru efortul celor ce au promovat aceasta campanie , pentru miile de mailuri si im-uri trimise catre listele de prieteni din calculatorul fiecaruia , pentru blogerii care au postat comentarii si care au spus povestea mai departe , multumim dansatorilor care au facut prin efortul lor sa miste o sala intreaga , multumim firmelor care intr-o perioada critica au gasit resurse sa sprijine aceasta idee .

    Va multumim

    http://www.citesteopoveste.com/?p=510

  9. Si ruxandra vrea sa auda. Si Ruxandra ar vrea sa vada ( mai bine). E o poveste trista si nu o fac publica. Prin bunavointa doctorlor ORL de la Spitalul Panduri (Prof. Pascu si dr. Georgescu), cu ajutorul lui D-zeu va auzi. Mai sper intr-o minune facuta de oamenii de stiinta sa si vada. Mai, oameni buni voi nu stiti ca toti cei ce sufera de hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala profunda au dreptul la implant cohlear sponsorizat de stat? Legislatia a fost modificata favorabil lor in martie, 2009.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.