Întrebări frecvente

Cum pot vedea Netflix?

Pe mai toate dispozitivele posibile. Am detaliat aici.

Dar stai așa, e gratis?

Nope. Costă între 8 și 12 euro pe lună, în funcție de opțiunea selectată.

OKOK, dar are toate filmele și serialele din lume, nu?

Nu. E disponibil un catalog de câteva zeci de mii de filme şi seriale, variabil pe fiecare regiune/țară în parte, în funcţie de contractele de distribuţie pe care le are Netflix cu studiourile internaţionale. În România sunt disponibile (în iulie 2016) aproape 1300 de titluri.

Netflix România are acelaşi catalog cu cel din SUA?

Nu. La fel cum nici oferta Netflix UK nu e aceeaşi cu Netflix US, Netflix Olanda, Netflix Mexic sau Netflix Australia. Astea sunt strâns legate de contractele pe care distribuitorii de conţinut le au cu serviciile locale de streaming. Exemplu: Netflix a vândut drepturile de distribuţie pentru House of Cards ProTV-ului, aşadar chiar dacă e un original Netflix, serialul nu va apărea pe Netflix România până când nu le expiră contractul cu ProTV.

Există subtitrări în română pe Netflix România?

Da, dar nu la toate. Apar în fiecare săptămână titluri noi cu subtitrare în română. Verifică lista actualizată aici.

Există conţinut românesc pe Netflix România?

(Încă) nu. Momentan conţinutul românesc e creat şi/sau distribuit de marii jucători de pe piaţa locală care au serviciile proprii de streaming şi la care nu vor renunţa prea curând, cele mai mari fiind Voyo şi HBO GO.

Există undeva o listă cu tot conţinutul disponibil pe Netflix România?

Da, chiar site-ul ăsta pe care-l citești. Lista completă e la pagina asta.

Pot vedea cu contul de România conţinut din catalogul unei alte ţări?

Teoretic nu, practic... există soluții. Gen Streamjack, VPN Unlimited sau Getflix. Acestea s-ar putea să meargă sau să nu meargă în funcție de cum le blochează Netflix și cât de repede își schimbă IP-urile.