Cum pot vedea filme pe Netflix?

Direct de pe PC, din browser

Pe site-ul Netflix cu ajutorul unui browser. Chrome merge OK, dar se pare că merge doar până în 720p. Internet Explorer și Edge au DRM-ul necesar pentru a rula conținut Netflix în 1080p.

Pe TV smart

Majoritatea TV-urilor smart vin cu aplicație nativă de Netflix (click aici pentru listă cu prețuri). Unele modele nu suportă subtitrări în română din cauza fontului de subtitrare, care nu are diacritice.

Pe TV non-smart, cu Chromecast (recomandarea mea)

Chromecast e un device mic, care se conectează în portul HDMI al televizorului, se alimentează de la portul USB și rulează o grămadă de conținut de pe telefon/PC prin aplicații native (am scris mai multe aici). Suportă și subtitrări în română. Singura diferență reală între prima generație și a doua e că a doua are frecvența de 5GHz pe wireless, în rest e la fel, e bun oricare e la ofertă în momentul ăsta.

Pe smartphone/tabletă

Având aplicație nativă pentru Android, iOS și Windows 10, Netflix poate fi rulat pe majoritatea tabletelor și smartphone-urilor recente (și chiar mai vechi și mai slabe). Smartphone + chromecast e varianta mea preferată.

Pe consolă

Xbox360, Xbox One, Playstation 3 şi 4 au toate suport nativ pentru aplicaţie Netflix.

Alte variante

O parte din blu-ray-urile smart recente au aplicație nativă de Netflix. De asemenea, alte stick-uri, mini PC-uri și playere media gen Amazon Fire Stick, Apple TV, Roku sau Minix rulează Netflix nativ, dar sunt prea multe și rare ca să le înșir aici.