Dragă Dan Bittman,

Când eram tânăr fişor eram mare fan Holograf. Da’ mare-mare. Săream pe Ai o oră, visam pe Dimineaţă şi cântam tuturor fetelor pe care le plăceam Ţi-am dat un inel, cu tot cu “eeeee-eeee-heeeeel”-ul acela special şi cu mişcarea din mâini, deşi nu dădusem vreodată un inel niciuneia.

Mai târziu am intrat în pubertate şi am cam renunţat la Holograf. Sunt sigur că nu te-ai supărat şi nu mi-ai simţit lipsa, pentru că oricum n-ai pierdut bani, singurul album de-al vostru pe care l-am cumpărat vreodată a fost acela cu Ţi-am dat un inel, şi asta pentru că venea cu un prezervativ gratis şi asta era, pe vremea aia, cam singura mea modalitate să deţin unul. Pentru studiu. În plus, oricum publicul ţintă al formaţiei era şi este format din urâte, grase, prepubescente, şi femei măritate.

În ultima categorie se încadrează şi mama. Că aici voiam să ajung. Mama e încă mare fan Holograf. Drept pentru care tocmai m-a sunat să mă roage să downloadez ilegal (bine, nu chiar aşa de mare fan) noua melodie Holograf, Primăvara începe cu tine:

[trilu-audio]http://www.trilulilu.ro/dulapiorul/9d8cde1967a6be[/trilu-audio]

Ei, se zice că “good artists copy, great artists steal”. Nu mai ştiu cine a zis-o. Bineînţeles că după ce am downloadat melodia ilegal am ascultat-o, să văd ce mai e nou la Holograf (pe la Romeo şi Julieta m-aţi pierdut de tot, sincer, singurele mele contacte cu muzica voastră au fost doar la karaoke, când behăiau trei vaci bete pe Ţi-am dat un inel şi Să nu-mi iei niciodată dragostea). Mi-a luat câteva secunde să îmi dau seama dacă-mi place sau nu. Şi am o veste bună, îmi cam place. Mai ales începutul, partea cu “ta-na-na ta-na-na, ta-na-na, na!”. Apreciez faptul că, dacă tot ai ales să te inspiri dintr-o melodie, ai ales o melodie aşa frumoasă:

httpv://www.youtube.com/watch?v=-N3BjVMWziE&start=80

E oarecum şi logic, Moldy Peaches nu se ascultă la noi, şi dacă se ascultă, e din cauza lui Juno (guilty as charged, recunosc).

Rămâne micul nostru secret.

Cu stimă şi mulţumiri (pentru faptul că pe o melodie de-a ta am pupat prima oară cu limbă o fată, şi tot pe o melodie de-a ta am pus prima dată mâna pe un sfârc),

Ovidiu

xoxo

8 thoughts on “Dragă Dan Bittman,

  1. fuck it! se pare ca sunt urâta si grasa avand in vedere ca trecand deja de mult de pubertate si pre-pubertate si nefiind nici maritata mie imi place inca holograf :) ma rog, melodiile vechi :))

  2. hai ma ca romanii asculta moldy peachers. doar e melodia din reclama de la orange. sau vodafone? niciodata nu le diferentiez. orange cred.

  3. DAN BITTMAN NU-I SIR TOM JONES!
    Dan Bittman e un “cantaret” din “mahalaua” noastra balcanica! Si ca tot romanul impartial se pricepe la multe si face multe “ghisefturi”! Acu’ ca se-apropie vertiginos de “criza barbatului de 50 de ani” si cariera s-a artistica se apropie de sfarsit, s-o fi gandit omu’ sa se “aciueze” si el pe undeva, pe langa un “plezirist epicurian si futurolog”! Si daca in cariera de “gurist” n-a prea convins Europa, luand doar paish’pe pucte si plasandu-se pe un “onorant” loc 21, daca in “cariera” de “dezvoltator imobiliar” a cam dato-o in bara, si-o fi zis sa-si foloseasca “talentele” in noua cariera de “sinecurist”! Nimic nou, nimic neobisnuit! Dan Bittman e un roman de-al nostru de’n popor, este – cum ar putea fi altfel – un alt Dinu Paturica-suflet de sluga din “Romania land of choice”!
    Sir Tom Jones este un fost miner galez, care canta la “international” de peste 50 de ani, a “vandut” peste 100 de milioane de discuri si, desi se apropie de 70 de ani, sta foarte bine “pe scandura” scenei, pe care nu ar parasi-o – in mod sigur – nici chiar daca i s-ar propune postul de “facator de imagine” al reginei Elisabeta a-II-a!
    Aceasta este mica diferenta intre un “sir” veritabil si un “esquire” de Dambovita! That’s it!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.