Fenta cu Netflix

Cică Netflix micșorează prețul abonamentului de bază de la 8 euro la 5 euro. Pentru cine nu știe, acest abonament oferă rezoluție 720p pe un număr de ecrane concomitente egal cu unu. Salut această inițiativă, pentru că 8 euro era absurd pentru streaming 720p, dar să nu picăm la fentă.

În continuare singura modalitate de a viziona conținutul 4K pe care Netflix îl laudă este să cumperi cel mai scump abonament, de 12 euro. Ce-i drept, oferă și opțiunea de a te uita pe 4 ecrane concomitent, dar după cum am aflat zilele trecute, urmează ca ecranele să fie limitate la un singur apartament, pentru că sigur nu există gospodării cu un singur TV care vor să vadă conținut 4K.

Netflix trebuie să se hotărască: ori oferă conținut 4K pentru toată lumea, ori acceptă că familia poate însemna că nu toți membrii familiei (maxim 4 concomitent) locuiesc la aceeași adresă IP. În momentul în care consideri ambele facilități puncte de vânzare pentru cel mai scump abonament, de bun simț e să le oferi pe ambele.

În momentul de față Netflix e cel mai scump serviciu de streaming, cel puțin pe piața locală, deși competiție la nivel de conținut există. La noi în casă nu mai e de mulți ani prima prioritate în materie de conținut, mai ales de când a intrat Disney+ pe piață, și găsesc tot mai puține motive să-l păstrez.

Motivele au fost, istoric, comoditatea de a primi conținut bun, care să se vadă bine, și să pot face asta împreună cu familia. În momentul în care îmi restricționezi familia, însă cu toate astea îmi ceri 60 de lei ca să îmi dai mai mulți pixeli, mai rămâne doar motivul conținutului bun – care, să fim sinceri – nu e doar din cel exclusiv Netflix. Și pentru care există servere media personale.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.