Fenta cu rețetele lui Dragnea

A apărut azi pe contul infractorului condamnat la închisoare cu executare Liviu Dragnea un forșpan la ceea ce se arăta a fi un nou canal de Youtube, în care infractorul condamnat Liviu Dragnea ne va învăța să facem mâncare. Inițial am crezut că e păcăleală de 1 aprilie, deși apăruse azi, în ziua de după cea a păcălelilor. Se pare că nu a fost.

Clipul, pe care dacă doriți să-l vedeți, aveți la îndemână întreaga putere a Google-ului, e făcut oarecum profi: e luminat bine, se aude bine, domnul infractor Dragnea e rotofei, împlinit, filmat din mai multe unghiuri – e clar că sunt niște bani băgați acolo într-o echipă. E editat haotic; bănuiala mea, dar care nu poate fi dovedită precum infracțiunile pentru care a fost închis Liviu Dragnea, e că infractorul dovedit și condamnat Liviu Dragnea s-a bâlbâit destul de tare și persoanele din producție au făcut ce au putut cu ce au avut. Din nou, nu zic că așa a fost, ci doar speculez, pentru că nu am nicio dovadă în sensul ăsta, spre deosebire de procesul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, proces în care infractorul Liviu Dragnea a fost condamnat cu executare la 3 ani și jumătate de închisoare.

Despre ce e, însă, vorba?

Despre propagarea unui discurs naționalist în spațiul public. Care e ultimul lucru la care se aștepta o țară întreagă să vadă de la Liviu Dragnea, persoană politică publică condamnată la închisoare cu executare în 2019? Rețete video.

Care primă rețetă e construită ca o poveste. E o rețetă de post, dacă tot e postul paștelui, dar care poate fi folosită și ca garnitură la un grătar, după cum zice fostul pușcăriaș Liviu Dragnea care habar nu are cum să taie o ceapă. Este o rețetă cu roșii “din curte” pentru că nu vrea să cumpere din magazin pentru că “pur și simplu nu mai am încredere”, că scrie “foarte mic în limba țării respective”, “din cauza celor care le permit așa ceva”. Nu zice niciunde care e problema, care e doleanța domniei sale, care e instituția care scrie mic pe borcane, sau ce anume ar vrea el să citească mai mare, ci doar că există niște elemente exterioare care fac ceva, nu se știe ce. Ba chiar și sarea pe care o folosește, nu alege din cea iodată, ci folosește “din aia de-a noastră, la sac, grunjoasă”, că e bună și oricum are destul iod.

Și e, după cum conchide somitatea sa domnul infractor condamnat definitiv Liviu Dragnea ciopârțind pătrunjelul cu cuțitul de tăiat pere, o rețetă de post, “din ingrediente sănătoase, din ingrediente românești, pentru că țara asta e mult prea bogată ca să fim nevoiți să aducem pentru hrană ceva de afară”.

Mie mi-e teamă, sincer să fiu, de canalul de rețete al infractorului Dragnea, pentru că e parșiv. Pentru că prima rețetă, și nu am niciun dubiu că așa va fi și la alte eventuale următoare, e o rețetă simplă, umilă, fără ingrediente scumpe sau “de dulce”, însă presărată din loc în loc cu ultranaționalism toxic, în cantități prea mici ca să otrăvească halitorul din prima, dar destule cât să creeze daune pe termen mediu-lung.

8 thoughts on “Fenta cu rețetele lui Dragnea

  1. Mi se pare penibil ca a ajuns sa gateasca si sa faca video-uri pe ytb despre asta tocmai Dragnea. Totusi e de observat ca are o echipa in spatele aparitiei sale si zic asta deoarece a iesit in umbra dupa atata timp, acum fiind cunoscut iar de toata tara.

  2. Lumea se uita la retete de gatit si trage concluzii pe subiecte politice, nu e nimic rau in asta. E mai mult funny decat offensive filmuletul, si daca personajul mai discuta cu prieteni despre cum sa impinga in fata un Dragnea 2, canalul lui de gatit nu contribuie cu nimic la asta. Poate doar il ajuta sa se preocupe si de altceva decat de politica.

  3. in loc cu mesaje nationaliste. Cu mesaje despre popor, bunatati romanesti, “aduceri de produse de peste hotare!” si altele de genul acesta.

    Este impresionant cum infractorul condamnat Liviu Dragnea are indrazneala sa se adreseze publicului asa cum o face. E clar, pentru mine cel putin, ca acest canal de retete video este doar un prim pas in ceea ce promite sa fie si mai mult in propagarea discursului popular nationalist si in reconstruirea pozitiei sale publice. Unul dintre cele mai inalte niveluri de mandrie si visare din istoria lumii.

  4. Să spunem că, caută se se reintegreze în societate :-) poate a făcut cursuri de alimentație în penitenciar, din auzite se mai fac calificări pentru reorientare profesională :-)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.