Angajați care-și aprind singuri paie-n cap

Intrasem mai devreme într-o librărie să caut bestsellerul NY Times Odă Shaormei, când am auzit un schimb de vorbe între o angajată a librăriei (nu-i dau numele, rimează cu Șmărturești) și o clientă.

Și zice clienta “nu vă supărați, aveți pe stoc cartea asta?”, și deduc că îi arată cartea pe telefon, pentru că angajata răspunde “da’ puteți să vă uitați și dumneavoastră acolo sub preț”, referindu-se la link-ul cu “Găsește-mă în librării” de pe site-ul Șmărturești. Clienta s-a dovedit că avea un screenshot de la pagina produsului, deci nu putea să vadă, dar și dacă nu ar fi avut, mi se pare total contraproductiv să nu-i răspunzi clientului când te întreabă ceva simplu, la care probabil că te pricepi mai bine. Niște customer support bun n-a stricat niciunui business, sincer să fiu.

Da, știu, învață omul să pescuiască și va fi sătul toată viața, însă librăria în cauză a început deja implementarea punctelor de self-checkout, urmând ca o parte dintre angajați să devină redundanți…

One thought on “Angajați care-și aprind singuri paie-n cap

  1. Se poate spune ca a fost o portita deschisa de a livra un customer support bun. Felicitari angajatei librariei pentru serviciul ei excelent care a facut ca acest moment sa devina o amintire de neuitat. Eu voi merge in continuare in aceasta librarie in cautarea cartilor, dar acum cu si mai multa incredere in angajatii lor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.