Wordle în română

Iată, l-am făcut și poate fi jucat ?aici?.

Detalii tehnice, pentru cine e curios: e o clonă a celui original, construit în React cu codul de aici. Aceleași reguli, aceleași culori, aceeași modalitate de distribuire a rezultatului. Are în dicționar în total 5887 cuvinte, din care 1673 sunt candidați pentru cuvântul zilei. Cuvintele le-am extras din dexonline, folosind ca sursă cuvinte din DOOM2. Ce au la dexonline, aia am și eu. Am scos diacriticele din ele, că numa de mă încurcau. Un cuvânt pe zi.

Distracție faină.

30 thoughts on “Wordle în română

  1. Buna Ovidiu, imi place joculetul dar nu reusesc sa il resetez dupa ce am obtinut un win. Il joc de pe un Safari version 15.2 (17612.3.6.1.6).

    1. Cool game, eu și maică-mea îl jucăm zilnic ?

      Astăzi am găsit o mică problemă (bug?). La linia 3 aveam cuvântul METRO, iar cuvântul corect la linia 4 e METEO. Practic am ghicit litera “E” de două ori pe rânduri diferite.

    2. Nevermind, cred că e un scenariu valid de fapt ?

      PS. Scuze pentru răspunsul pe un thread diferit.

  2. Buna si multumim pt initiativa! Incepem dimineata cu wordle in engleza si romana. Am.observat, insa, ca nu pot distribui rezultatul, ca la cel original. Imi scrie ca a fost copiat in clipboard, dar eu vreau sa l trimit prietenilor jucatori. Any idea?

  3. Se poate “instala” prin… adăugare pe ecranul de pornire. Apropo, m-a “prins”, jocul, foarte tare! Bună treabă, Ovi!

    1. Pentru că erau în baza de date dexonline. Nu te impacienta, niciun cuvânt dintre cuvintele zilei nu sunt în engleză.

  4. Ovidel, ai băgat cuvântul de azi, 25 octombrie, “goaza”(bine că nu este un joc de cuvinte cu șase litere, putea să iasă altceva ?), în bătaie de joc, sunt sigur… Nici Prof. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, sunt convins, mă rog, aproape convins, n-a auzit de… cimilitura asta, ce să mai vorbesc de un neavizat cu ceva cultură generală…

  5. Ovidel, se pare că te crezi ca făcând parte dintr-o națiune alcătuită numai din academicieni dacă ai ajuns să folosești cuvinte, ca cel de azi, având ca sursă MDA (micul dicționar academic)… Tareeee…

  6. Cuvantul zilei ar trebui sa fie un cuvant uzual, nu un regionalism pe care nu il stie mai nimeni, cum a fost azi si s-a mai intamplat in trecut!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.