Am actualizat Wordle-RO

Am pus online prima actualizare majoră la Wordle în Română. Mulțumesc pentru feedback tuturor, mai ales pentru cel legat de cuvinte lipsă, m-a ajutat să înțeleg ce grupuri de cuvinte au scăpat. În teorie n-ar trebui să vă pierdeți progresul.

Ce avem nou față de data trecută:

 • am adăugat 13.619 cuvinte, pentru un total de 19.507 cuvinte unice de 5 litere – acum chiar n-ar mai trebui să vă refuze orice cuvânt valid v-ar trece prin cap
 • am mutat ora de schimbare a cuvântului de la 7:00 AM la miezul nopții
 • am adăugat mod întunecat
 • am tradus ce uitasem să traduc, mai precis butoanele de ștergere și de trimitere a cuvântului, niște rânduri pe la statistici
 • la cererea insistentă a publicului și a fanilor, am adăugat un link unde puteți să-mi faceți cinste cu o cafea, o bere, o măslină, o vacanță la turci, ceva.

În rest, mă gândesc dacă să fac și alte versiuni. Ar fi interes pentru altceva, de exemplu o versiune care să nu fie limitată la un cuvânt pe zi? Una cu diacritice (deși parcă ar complica puțin jocul)? Una cu mai multe sau mai puține litere? Una cu mai multe sau mai puține încercări? Lăsați-mi eventual idei în comentarii.

26 thoughts on “Am actualizat Wordle-RO

 1. Mulțumim pentru joc și updates, Ovi ❤️. Cred că farmecul jocului este un cuvânt pe zi. Dar sună bine cu diacritice 😁

 2. Eu unul nu as schimba nimic in ceea ce priveste nr de litere, limitarea la 1 cuvant pe zi(are si treaba asta farmecul ei), asta cu diacritice ar merge

 3. Cand dai share sa deschida deja meniul de send pe ios. Sa nu se duca in clipboard ca sa dau eu manual paste in messenger

 4. Ar fi interesanta o versiune cu un alt sistem de identificare a utilizatorului (logare cu user/pass, google, etc.). In versiunea asta daca stergi cache browser, schimbi pc/browser se duce progresul.

 5. Alt lucru incomoda, din ce am vazut, se genereaza acelasi cuvant pentru toti utilizatorii. Daca unu’ distribuie cuvantul pe twitter, ti-a dat spoiler, te joci degeaba in ziua aia.

  1. Asta face parte din farmecul jocului, dacă distribui doar pătrățelele colorate, poți să compari rezultatul cu cel al altora, fără să strici jocul pentru alții. Bineînțeles, mai sunt și oameni ursuzi care vor să strice distracția altora, dar încercăm să-i scoatem din viața noastră :)

 6. Poate complica un pic lucrurile, dar poti sa faci mai multe cuvinte pe zi pe bani. Cine vrea 10… 1 euro sau cat crezi. Cine vrea 20 … 2 euro…e un exemplu. Gratuit doar 1 pe zi. Versiunea US a fost vanduta pe bani multi, poate ai si tu noroc, bafta!

 7. Multumesc pentru efortul depus! Felicitari!
  Am scris un algorithm care cauta strategia optima pentru Wordle si l-am incercat cu lista noua de cuvinte. Asa am descoperit cateva anomalii in listele de cuvinte:
  ‘aëdon’, ‘agaña’, ‘ašoka’, ‘beneš’, ‘čapek’, ‘česke’, ‘česky’, ‘crème’, ‘façon’, ‘fard,’, ‘pietà’, ‘señor’, ‘vivi,’, ‘voie,’,’Parca’.

 8. Buna.
  Am intrat pentru prima data pe site azi si am zis sa incerc un cuvant din exemple.
  Cel cu HAINE nu merge, spune ca nu a gasit cuvantul. :)
  Daca tot e dat ca exemplu ar trebui sa mearga.
  Bafta in continuare!

 9. Ar fi util ca opțiunea de distribuire a rezultatului sa cuprindă un link catre pagina cu jocul.

 10. Salut și felicitări,
  Am distribuit azi unei cunoștințe soluția pe whatsapp; eu văd pătrățelele colorate, ea vede soluția! Nu pare ok…
  Succes.

 11. Unele cuvinte trebuie scoase. Or fi ele multe, dar nu-s bune toate. De exemplu cuvântul de azi, LUCLA… lucla v vz lucra sursa: MDA2 (2010) — dexonline. Nu știu cine și în ce context folosește cuvântul ăsta în limba română, dar chiar nu are ce sa caute în joc.
  Un alt amănunt: unele cuvinte sunt acceptate la plural (de exemplu CĂRȚI), altele nu (BĂNCI). Lasă toate pluralele, sunt utile

 12. Un nou cuvant argotic, sau varianta neuzuala a unui cuvant din dex (azi gruba). Gruba nu are definitie, te conduce la hruba. Astfel de cuvinte ar trebui evitate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.