Văd că QuickMobile vând, mai nou, excelenta struțocămilă Steam Deck, care nu e nici consolă, nici PC – sau care e ambele deodată.
În poză e varianta cea mai scumpă, de 4900 de lei, puțin sub 1000 de euro, în condițiile în care producătorul Valve livrează și în România la prețul original (pentru UE) de 680 de euro.
Și nu pricep de ce îl vând atât de scump. 320 de euro adaos fără niciun avantaj. Livrare a doua zi, din stoc? Nici gând, ci “disponibil la furnizor”. Care furnizor? Păi mă gândesc că Valve, că alții nu-s. Deci probabil că ar fi mai rapid să comand direct de la Valve, că nu mai trebuie să se oprească și la QM înainte.
Sau poate plătești pentru serviciile excelente post-achiziție, gen service în garanție, retur ușor și consultanță de calitate pentru care QuickMobile sunt faimoși. Chiar și dacă nu tocmai aș fi făcut cea mai bună glumă a zilei, serviciile astea (chiar de calitate, se pare) sunt deja oferite de Valve fiind legați de legile UE.
Sau poate nu vrei să plătești cu cardul la Valve și preferi să plătești ramburs la QM, pentru un comision infim, de doar 47% din prețul produsului. Plus transport, că QM oferă livrare gratuită doar la plata cu cardul. Caz în care nu știu ce să mai zic.
Cert e că e o hoție la drumul mare. Și, dacă ați ajuns până aici interesați de un Steam Deck, sfatul meu e următorul: luați direct de pe site-ul oficial. Prețurile sunt corecte, livrarea e gratuită, vine din Olanda deci nu sunt taxe vamale, există suport oficial.
Și dacă vreți un al doilea sfat nesolicitat, cea mai deșteaptă variantă de achiziție de Steam Deck mi se pare modelul de 64GB, plus un SSD second-hand de dimensiunea 2230, e plin OLX-ul de ele de la ITști care casează laptopuri pe la multinaționale, unul de 256GB e pe la 100 de lei. O mână fermă și o minte ageră îl schimbă în 15 minute cu o șurubelniță și un tutorial. Eu, cel puțin, așa am făcut.
Se cheama taxa de fraier. Daca nu stii sa cauti sau nu ai incredere ca iti vine pachetul, iei de la “oferta” asta de nerefuzat.Dupa ce m-am trezit de cateva ori ca Amazon au preturi mai mari la unele chestii decat producatorul insusi, am invatat sa caut in 2-3 locuri, sa compar preturile si sa cumpar. E trist ca in Romania se intampla chestia asta, in conditiile in care diferenta de pret se simte foarte nasol, la veniturile unui roman :(
Da, dar cu toate astea site-ul oficial nu e gen aliexpress, e Valve, te-ai aștepta ca un om care joacă jocuri Steam să știe că e OK să bagi cardul pe site la Steam. Ciudat. Mai degrabă mă aștept să aud că vreo instituție a statului a cumpărat Deck-uri cu 5000 de lei de la singurul distribuitor român…