Nu voi înțelege prea curând poporul român

“N-am încredere în vaccin, cum de l-au dezvoltat așa repede, iaca nici n-a trecut un an și deja au vaccin? Du-te dom’le de aicea!”. Pe de altă parte, însă:

Când s-a dat prin presă că hidroxiclorochina ar face bine la covid, a doua zi românașii s-au aruncat pe ea prin farmacii, ca câinii la slănină, deși atunci (martie-aprilie) era doar la nivel de zvon și de observații anecdotice. După ce au început să apară și observațiile anecdotice cum că de fapt ar face rău, am rugat mai multe neamuri sau amici care prescriau pe facebook medicamentul să-și șteargă postările, că fac mai mult rău decât bine, și să lase oamenii mari care nu sunt neapărat ingineri mecanici, bucătari sau programatori să anunțe oficial ce e OK de cumpărat și de avut în casă.

Similar, de câteva zile încoace se aude că ceva medicament de animale ar putea fi folosit în tratamentul covidului – ivermectina. În mod total logic, a doua zi românii au năpădit pe el, să-l cumpere să-l aibă în casă. Cine știe, să fie acolo că nu știi niciodată, că sigur te curăță de covid dacă-l ai, așa am citit noi pe internet ieri. La fel cum e bine să ai în casă un nurofen în caz că te încearcă o măsea sau un colebil, că s-ar putea întâmpla accidental să bagi în tine 6 kile de cârnați și două vadre de vin la masa de Crăciun, tot așa e bine să ai o ivermectină, o hidroxiclorochină, ceva.

Nu zic că e vina tuturor reclamelor în care medicamentele sunt oferite de oameni între ei, și nu de medici, da’ ar putea fi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.