Când cazi în cazanul cu wikipedie descoperi lucruri interesante

Ascultam eu azi albumul lui The Weeknd, After Hours, pentru prima dată în întregime. Îmi plac foarte mult cele trei single-uri (Blinding Lights, In Your Eyes și Save Your Tears, ăsta ultimul cu videoclip proaspăt) așa că am decis să ascult albumul în întregime, în ordine, mai ales că îl cam laudă lumea ca fiind unul din cele mai bune din 2020, și în plus m-a prins sunetul de 80s synthpop și am vrut mai mult.

Ei, albumul e OK, dar nu mi-a plăcut per ansamblu mai mult decât nicicare din cele trei melodii individual, nu e atât de pop, ci e mai mult R&B, trap, versuri de manele, chestii din astea de oameni tineri și fără rate. Însă am început să citesc pe Wikipedia despre album și la un moment dat am observat un tipar interesant.

Anume, cele trei piese îl aveau la co-autori pe un suedez, Max Martin. Îmi părea cunoscut numele și am zis, ia hai să văd cine e tipul. Și, băi domnule băiatule, am aflat. Tipul ăsta al cărui nume nu-l știe aproape nimeni e compozitorul sau producătorul pe locul trei în lume după numărul de piese #1, fiind depășit doar de McCartney și Lennon. Deocamdată, căci cel puțin unul din ei nu prea mai e în situația de a mai compune, și nu e cel care are 80 de ani.

Acest mic Moga din nordul Europei a avut o contribuție în scrierea și producerea practic a tuturor pieselor care ne-au tâmpit de cap de 20 de ani încoace, de la Britney Spears sau Backstreet Boys până la Katy Perry, Bon Jovi, Pink, Ed Sheeran și, după cum ziceam, The Weeknd.

N-am o morală sau ceva profund pentru final, doar gândul că probabil o să-mi fac un tic din a verifica dacă apare numele suedezului când mai aud pe radio vreo melodie de care nu mai pot scăpa din cap o lună întreagă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.