Bitcoin: povestea mea de succes

Să nu ne îmbătăm cu apă minerală: nu e nici pe departe o poveste atât de captivantă precum cea care a circulat zilele astea, cu omul care nu-și mai știe parola de la hardul cu 250 de milioane de dolari în bitcoin. Partea bună, însă, e că nici nu e așa o poveste tragică, pentru că eu nu mi-am uitat parola de la hard. Dar să vă zic.

Acum câteva zile, când deja vuia netul că a urcat bitcoin la un nou record, m-am hotărât să îmi iau inima în dinți, după nici nu știu câți ani de când a apărut moneda, și să investesc și eu în viitor. Am ales să fac asta direct din contul de Revolut, fiind la îndemână și neștiind încă toate ungherurile necunoscute ale artei economice.

Am citit cu atenție instrucțiunile, am luat la cunoștință că Revolut ia comision și că banii investiți vor fi supuși riscului de a-i pierde și, înarmat cu mantra “investește doar banii pe care îți permiți să-i pierzi”, am purces la drum. Am golit contul de ZAR (rand sud-african, primisem în glumă niște bani în moneda asta) direct în portofoliul meu bitcoin din Revolut.

Așadar, golindu-mi toate economiile pe care eram pregătit să le risc în tranzacții financiare, m-am aflat în situația de a avea bitcoin în valoare de 0,85 de lei. Mai precis, cei 3,26 ZAR îmi cumpăraseră 0,00000643 BTC.

Apoi am așteptat.

Experții în economie îmi vor zice: Ovidiu, ești prost, cum să cumperi bitcoin când bitcoin e la valoare record? Așteaptă să ajungă iar la gen 10.000 de euro și cumperi atunci, nu lua acum la 40.000. Și poate ar avea dreptate, poate aș fi cumpărat 0,00002572 BTC de aceiași bani dacă aș mai fi așteptat, însă curiozitatea mi-a dat ghes și am ales să-mi risc toți ranzii sudafricani pe acest experiment.

După câteva zile am deschis iar aplicația să-mi verific portofoliul și minunea s-a întâmplat:

Avuția mea, după cum o numește Revolut, depășise 1 leu, ajungând la 1 leuț și 2 bănuți. În doar câteva zile belșugul meu crescuse cu 20%, investiția mea dând roade ca niciun alt fond de investiții pe care l-am mai întâlnit.

Mulțumit, mi-am retras toți banii cât încă e bitcoinul sus, pentru că experiența mea de 4 zile de joc pe bursa Revolut m-a învățat să mă retrag la vârf, să nu fiu fraier, și la final, după ce și-a luat și Revolut cei 2,5%, am rămas cu 0,99 lei. 14 bani profit pentru un efort absolut minim.

Pentru alte sfaturi economice apelați cu încredere la mine. IMBOX KING 1000% SAFE. Cartea urmează să o lansez în aprilie.

4 thoughts on “Bitcoin: povestea mea de succes

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.