În care opinez despre premii

Văd că Globurile de Aur nu-s așa de populare la mine în bulă ca Oscarurile, unde toată lumea e expertă, așa că am să-mi asum eu responsabilitatea de a avea opinii, într-un an sărac în filme. Voi comenta doar categoriile unde am văzut măcar un film.

1. Borat 2 câștigând cea mai bună comedie e alegerea logică, însă lipsa lui Eurovision: The Story of Fire Saga dintre nominalizări e o glumă în sine.

2. A fost un an nefericit pentru orice actor mascul să aibă un rol dramatic bun în anul în care a murit Chadwick Boseman. Un actor minunat, ca să nu mai pomenim și de implicațiile discuțiilor rasiale din 2020, nu a lăsat loc altora anul ăsta la o șansă la câștig. Nasol pentru Riz Ahmed, care a dat totul în Sound of Metal, nasol pentru Gary Oldman care a fost bun ca întotdeauna în Mank, dar până la urmă cel mai nasol pentru Chadwick Boseman care a murit de cancer.

3. Nu am văzut I Care A Lot, am văzut că e trending în Netflix și am zis că e un film bun de văzut cu soția, doar că soția tot adoarme. Rosamund Pike să câștige un Glob nu mi se pare deloc deplasat și, chiar dacă nu am văzut încă filmul, sunt sigur că a fost pe merit. Dar pentru că am văzut Borat 2, mi-aș fi dorit cu toată ființa mea să câștige Maria Bakalova, care nu doar că a jucat bine în film, ci a dus în spinare, cu improvizație cu tot, filmul în egală măsură cu Sacha Baron Cohen.

4. Care Sacha Baron Cohen a luat premiul masculului în comedie. Nu am văzut restul nominalizărilor, dar nu cred că ar fi fost vreunul mai bun. Andy Samberg în Palm Springs a fost Andy Samberg și atât.

5. Mă bucur că a luat Trial of Chicago 7 scenariul, pentru că a fost foarte bun, și pentru că altfel l-ar fi luat tatăl lui David Fincher. Care n-a fost așa bun, dar l-ar fi luat pentru că e tatăl lui David Fincher și e mort.

6. La Animație a câștigat Disney-Pixar, într-o categorie unde singurul concurent adevărat era Disney-Pixar. A câștigat Soul, nu a câștigat Onward, amândouă sunt bune, la suflet, sunt sigur că premiile sunt apolitice și câștigul nu are nicio legătură cu problemele legate de minorități din 2020.

7. La “limbă străină” am văzut doar danezul “Another Round” care a fost mișto. Sper ca câștigătorul (care e trecut ca fiind film produs de SUA) să fie mai bun.

8. La muzică ambientală putea să se dea cu zarul și aș fi fost mulțumit, toate nominalizările sunt solide.

9. La Cântec e o erezie că nu a fost nominalizat nimic din Eurovision: The Story of Fire Saga.

La seriale nu prea am obiecții, din ce am văzut au fost cam toate bune și nu am preferințe. Și dacă am, le vedem în episodul următor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.