Nemulțumiri și nedumeriri legate de cazul Marilyn Manson

În contextul acuzațiilor aduse (după o sută de ani) de Evan Rachel Wood la adresa lui Marilyn Manson, tipul a rămas în decurs de două zile fără casă de discuri, Trent Reznor s-a lepădat de el înainte ca cocoșul să cânte de trei ori, și serialul American Gods a anunțat că va scoate scenele cu el din viitorul episod în care ar fi urmat să apară.

Prima nedumerire și totodată nemulțumire e legată de acest anunț. De ce ai scoate dintr-un episod o scenă care a fost gândită să fie acolo, să aibă sens în contextul episodului, și mai ales în baza unor alegații încă nedovedite?

Nu mă înțelegeți greșit, omul nu e esențial în serial, nu face vreun rol memorabil, ci mai degrabă arată ca Nicolas Cage deghizat în Marilyn Manson deghizat în solist de death metal, doar că nu joacă așa bine precum sună. Însă simt, ca privitor, că mi se răpește ceva din actul artistic așa, pe niște vorbe.

Că vorbele astea se vor dovedi a fi adevărate, am dubii foarte puține spre deloc, nu asta e problema. Problema e că, în momentul în care toată lumea se dezminte de el imediat ce acuzele au apărut în spațiul public, fără să aștepte vreo concluzie, înseamnă că lumea din jurul lui, colaboratorii săi, cam știau ce fel de om e, dar au mers pe brânci, discret, cât timp au putut să mai mulgă niște bani de pe urma sa.

Fix ca la Harvey Weinstein, de altfel. E o problemă sistemică și de aia lucrurile astea or să se repete la nesfârșit.

One thought on “Nemulțumiri și nedumeriri legate de cazul Marilyn Manson

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.