Povești din tinerețe

Citeam povestea asta scurtă și mi-am amintit de o poveste ușor mai lungă de acum 5 ani și ceva.

Se făcea că numa ce se născuse juniorul, era încă cu doamna în spital, așadar am găsit de cuviință să scot băieții la o bere. Pub-ul din cartier, toți de-ai casei, vreo 10 hăndrălăi puși pe fapte mari, ne-am întins cu bere și shoturi până pe la 4 dimineața, moment în care am decis că trebuie să plecăm. Rămân ultimul, nota te rog, plătesc eu tot, cât face? 800 și ceva, mă uit la cash, îmi lipsesc vreo 20 de lei, zic hai că dau cu cardul. Plătesc, zic mulțam fain și plec.

Fără un leu în plus, ciubuc la fete.

Căci în oboseala și euforia mea generală nu m-am gândit niciun moment că pot plăti cu cardul și să las ciubuc cash. În capul meu de tată de 3 zile, luni dimineața la ora 4, nu exista conceptul de a folosi mai multe forme de plată deodată. Așa că cele două fete care ne-au suportat mult după ora stingerii, nefiind nici măcar prima dată, n-au primit niciun leu de la masa noastră.

Bine, jena maximă pe care am simțit-o a doua zi, la reconstituire, a compensat bacșișul cu vârf și îndesat dățile următoare când am trecut pe acolo, fie și pentru doar o bere.

3 thoughts on “Povești din tinerețe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.