Problema mea cu campania guvernului pentru încurajarea purtării măștii

Am observat campania asta a guvernului, de încurajare a purtării măștii de protecție – mai întâi pe bannere mari pe străzi, apoi pe TV. Și, deși sunt complet de acord cu spiritul campaniei și susțin ideea de a purta mască în public, am o problemă cu campania în sine.

Pentru că campania e făcută la mișto – eu aș specula că e mai mult făcută să sifoneze niște bani, dar n-am nicio dovadă în sensul ăsta deci nu pot să acuz pe nimeni. Dar de ce zic că e făcută la mișto: dacă ați privit clipul de mai sus, motivele expuse pentru a convinge poporul să poarte mască sunt truisme sentimentale care prind la publicitari, fără vreo legătură cu lumea reală a covidioților care nu vor să poarte “botnița”.

Serios, încerci să convingi o persoană care nu vrea să poarte mască să o facă, pentru a-i convinge și pe alții să o facă. Încerci să convingi o persoană care nu crede în virus și “botniță” să nu “irosească efortul tuturor”. Care efort vere? pare să mi se șoptească în cască. Poartă mască ca să îi susții pe cei din linia întâi zicea un banner deunăzi. Arată că îți pasă, zice campania. Totul direcționat la oameni care deja au comportament preventiv, dar nimic direcționat la adevărații sceptici. Apel la empatie direcționat la oameni incapabili de empatie pe acest subiect, oameni prost informați sau dezinformați complet, care se opun activ subiectului.

Bine, există și posibilitatea de a fi o mișcare calculată, campania neavând deloc scopul de a informa un segment de populație, ci de a face damage control pe segmentul activ și vocal care ar putea să facă scandal că guvernul nu face nimic. Cine știe.

Tot ce sunt sigur e că, dacă scopul acesteia ar fi într-adevăr să convingă necredincioșii să poarte mască, campania ar marșa pe mesaje gen “poartă masca ca să n-o omori pe mă-ta mare” și ar convinge, realist, mai multă lume să o facă.

11 thoughts on “Problema mea cu campania guvernului pentru încurajarea purtării măștii

  1. Noi abia acum ne-am prins că astea cu emoțiile prind, iar asta s-a încercat și prin pseudo-campania asta, să-i emoționeze pe fraieri. La alegeri a funcționat strategia, să vedem unde mai dă rezultate..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.