Szeged vs Mako, bătălia aqua park-urilor de pe-aici

Nu știu cum e prin provincie situația bălăcelilor, dar aici la Timișoara opțiunile în materie de aqua park-uri sunt, în principiu, două, ambele puțin mai la vest, cum intri în Europa pe dreapta. Anume, cel de la Szeged și cel de la Mako.

Pe cel de la Szeged îl mai vizitasem acum 9 ani, iar pe cel de la Mako acum vreo două luni, iar weekendul ăsta am trecut pe la ambele, că-s aici aproape (cel mai apropiat aqua park din România, din câte știu, e cel din Arsenal Park, la Orăștie, care e ușor mai departe și vag mai scump decât oricare dintre cel două ungurești. Fiind vremea închisă, am stat mai mult pe interior și am ajuns la niște concluzii:

Cel de la Szeged e mai potrivit pentru copii mai mari/adolescenți, în sensul că numeroasele tobogane interioare nu sunt potrivite pentru copii mici și nu au, efectiv, unul simplu, potrivit pentru juniori. Ceea ce la Mako există, însă acolo nu există tobogane mai mari și interesante. La Mako e mai ca la băi, cum ar veni.

La Szeged am observat o lehamite gravă față de mentenanța locului. Scări interioare perfect ruginite, abia așteptând să se zgârie cineva în ele, bare de protecție lipite cu bandă izolatoare de legat oameni răpiți, lipsa unui restaurant la fața locului (din două mâncătorii la etajul 2, un bistro era închis și cealaltă era clătitărie). De parcă tot ce ne-a plăcut prima dată a rămas înghețat în timp fără a se mai ocupa cineva de nimic. Nu e groaznic, nici pe departe, însă e altfel decât ne-am așteptat.

Dacă aș avea de ales între cele două, aș alege Mako în perioada următoare, mai ales că e și mai ieftin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.