Cred că RAR a făcut o mârlănie, dar nu știu ce anume

Auzind și eu de noua aplicație a RAR-ului, Istoric Vehicul, am vrut s-o testez. Cu ce altceva decât cu mașina proprietate personală a soaței. M-am prezentat la ghișeul online cu adresa de e-mail și seria șasiului și în câteva secunde aveam în față istoricul micii bestii roșii.

Trecând peste succesul răsunător care e aplicația (în sensul că chiar funcționează), am observat ceva cel puțin dubios:

Dacă vă uitați la 2013, avem așa: în 22 noiembrie a fost făcut ITP-ul, la 94556 kilometri, iar în 3 decembrie apare ca având 140891 kilometri. Peste 46000 de kilometri în 10 zile, cam 4600 pe zi, eu zic că e rezonabil. Dacă e să calculez precis, iese că mașina a circulat cu 193km/h nonstop în intervalul ăsta.

Doi ani mai târziu, numărul de kilometri revine în limitele normale (26.000 de kilometri în doi ani pare totuși mai rezonabil).

Ei, ce s-a întâmplat? E o greșeală a RAR-ului? Vreun om de bine de acolo a făcut vreo șmecherie care să-i folosească lui sau altcuiva în vreun fel? Habar n-am ce-ar putea fi, nu mă pricep absolut deloc. Să fi fost totuși un caz special în care o Fabie poate face aproape 50.000 de kilometri în 10 zile, după care să-i fi dat eu kilometrii înapoi și să nu mai țin minte?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.