Cum aleg asigurarea CASCO?

Ia ziceți-mi și mie, că nu mă pricep deloc.

O să schimbăm mașina, vechea Fabie fiind deja destul de murdară, și celei noi i-aș face și CASCO, măcar primii 2-3 ani, că o să fie mai mare decât suntem obișnuiți și s-ar putea să o zgârii. Chiar dacă o luăm nouă din reprezentanță, finanțatorul nu ne obligă la CASCO, ceea ce e OK pe de-o parte pentru că sunt sigur că există o variantă mai bună decât ce ne-ar oferi implicit, dar ceea ce nu e OK pentru că nu mă pricep.

Deci! La ce mă uit când aleg un CASCO, strict la preț? La firma de asigurări care o oferă? Dacă ultima variantă, care ar fi cele mai OK variante, echilibrate ca preț/seriozitate?

11 thoughts on “Cum aleg asigurarea CASCO?

  1. 1. uită-te la o firmă civilizată. am avut la asirom și generali, au plătit mereu fără să clipească.

    2. parcarea. vrei să vii să constați o daună și ei nu au parcare unde poți face asta. e stupid.

    1. asirom, generali și ce ar mai fi firme civilizate? că există nume de casă, de care am auzit, dar sunt vreo patru din astea, sunt sigur că sunt firme bune pe care nu le cunosc

  2. Generali am și nu pot să mă plâng. Recent am schimbat parbrizul și am rezolvat totul foarte repede. E un pic mai piperat ca restul dar în banii ăia e seriozitatea.

  3. Ia in calcul si varianta “saracului” cu CASCO. Daca te stii meserias si nu ai avut nici un accident fin vina ta, sau ti-o parchezi regulamentar, sau nu o pui langa dubiosi sa ti-o vandalizeze, este si varinata de RCA cu decontare directa, un pseudo CASCO doar in cazul unui accident cu alt auto din vina ta

  4. În general nu se merită să mergi la CASCO pentru o zgârietură pentru că-ți crește prima de asigurare. Cel mai bine faci un RCA bun cu plată directă și ajunge. My 2 c

  5. Am avut la Asirom 7 ani. Au plătit fără stres de fiecare data. De luat in considerare: 1. nu toți oferă Casco in afara RO fără plata unei taxe suplimentare per trip (nu e mare, gen zeci de lei) + vizita la agent de fiecare data (inconvenient). La Asirom dacă ai și RCA la ei atunci Casco are acoperire și in afara (probabil mulți au așa). 2. Franciza – taxa pe care o plătești pe fiecare dosar de dauna. Era 400 lei. Ai doua opțiuni: plătești upfront cei 400 lei și la orice dosar deschis nu o mai plătești, deci la mai mult de 1 dosar deschis pe an se merita. Sau nu o plătești upfront și plătești 400 de lei la fiecare dosar deschis într-un an. Alegerea e in funcție de unde parchezi/stai și cât de norocos te simți. Recomand agent Ana Maria Vitan.

  6. Vezi care are agent constatator la reprezentanța/service, astfel încât sa îți facă toate chestiile odată. Eu am asa la Generali.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.