Amazon SUA trimite electronice în România

Nu știu de când se întâmplă lucrul ăsta, însă eu am observat în 16 octombrie: Amazon SUA trimite nu doar postere și șervețele (sau ce naiba trimiteau până acum) în Europa, ci și electronice. Nu știu ce s-a schimbat în relațiile internaționale UE-SUA, însă asta e situația în momentul acesta. Ah, și ieri am observat că prețurile afișate implicit pe Amazon.com sunt în euro.

Încă nu îmi dau seama dacă sunt prețuri mai bune (când am comandat eu Smart Clock-ul era la reducere și am ieșit mai ieftin decât prețul de retail în UK sau Germania, și asta cu tot cu transport și taxe de import) sau e aceeași treabă doar cu timpi de așteptare mai mari. Prețurile pentru România sunt Prețul produsului + transport + taxe de import (care cred că e TVA), deci nu e mare gheșeft, însă ar putea fi o soluție bună de adus mai ușor gadget-uri ce nu se vindeau în UE. Mă refer fără să plătești un terț serviciu care să importe produsul prin Belgia și să-l aducă la noi.

O să fie interesant, dacă se dovedește ca asta să fie intrarea tiptil a Amazon și în România, de văzut atât evoluția dinamicii e-comerțului neaoș, cât și pe cea a marketingului afiliat. Trăim vremuri.

5 thoughts on “Amazon SUA trimite electronice în România

  1. În general, tot ce vine din SUA în UE ajunge să coste mult mai scump.
    Vorbim de prețul de achiziție + transport + TVA + taxa vamală (astea două reprezentând undeva la 40% din valoare).
    Per ansamblu, UE trage țeapă cu vreo 50% și să te mai miri că tocmai le-a pus Trump embargou?
    De 20 de ani se chinuie SUA să obțină un acord de liber schimb cu UE și UE se tot trage pe cur pentru că de fiecare dată bagă mâna adânc în buzunarele cetățenilor pentru importurile astea.

  2. Eu mi-am luat anul trecut, prin noiembrie cred, Huawei Matebook D14 de pe amazon.com, livrat cu express delivery de Amazon. Am plătit pe toată nebunia (laptop, taxe, transport) 1100$. Am plătit cu Revolut în USD. Care a însemnat un discount de ~5% la rata de schimb pe care o practica Amazon. Comandat într-o vineri, plecat duminică din US, ajuns vinerea următoare la mine la ușă. 7 zile de la comandă la livrare.

    Același laptop pe amazon.de era 1100€ (de fapt o versiunea un pic mai slabă, că n-avea touchscreen).

  3. La cum sunt dublate sau triplate preturile prin Romania la diverse chestii, s-ar putea chiar sa faci treaba mai buna luand direct din State, cu tot cu taxe. I-a adus Mosu’ lu’ fie-mea un Lego Boost pe care am dat vreo suta si ceva de dolari. Emagul dau produsul cu peste 1000 de lei. Un alt robot era prezentat de Printesa Urbana (un soarec programabil) si nu’s ce firma din asta de ‘educatie’ cu tot felul de carti / jucarii il vindea, REDUS la 400 de lei. Pe noi ne-a costat 40 de dolari. Nu mai zic de laptopuri, ca am luat 2 pana acum (unul de pe Buydig si unul de pe Amazon), pretul la Emag fiind de 3 ori mai mare (si specificatii mai sarace). :D

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.