“Timișoreanul Ovidiu Sîrb”

Am văzut azi acest titlu:

Timișoreanul Ovidiu Sîrb și-a dat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor” (de la pressalert.ro)

Primul meu gând a fost “wow, cât dracu am băut în ultima vreme?”, neștiind nici măcar că aș fi fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, darămite că mi-aș fi dat demisia. După ce am aflat din poză că totuși n-ar fi vorba de mine, am verificat articolul. Acolo scrie că pe respectivul îl cheamă ba Sîrb, ba Sîrbu. În același articol e incert numele său, și nu e vorba doar de articolul la care am lăsat link, ci la mai multe articole din presa locală. Am căutat eu pe Google.

Și m-am gândit la două chestii. Unu, suntem doi Ovizi Sîrbi cu î din i în Timișoara, ceea ce e deja mult prea mult, și mă tem că trebuie să rămână doar unul, în urma unei lupte cu săbii și fulgere într-o parcare subterană din urbe.

Și doi, oare și domnul Sîrb(u?) de la ALDE suferă de problemele cu care mă confrunt eu de o viață?

6 thoughts on ““Timișoreanul Ovidiu Sîrb”

  1. Salut, mă numesc Eftimie. Există oameni de-ăștia în manuale, sunt călugării cronicari (Eftimie, Macarie, Azarie), e „timișoreanul” Eftimie Murgu, gen orice absolvent de 10 clase ar ști acest nume, e comun.

    Rezultatul? „Am notat, domnul Iftimie. Nu? Eftemie? Nu? Dar cum se scrie?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.