Viitorul e mișto, dar puțin înfricoșător

Compania chinezească Oppo, aripa mai experimentală și mai puțin centrată pe Europa a OnePlus, a dezvăluit pe Twitter primul lor telefon cu camera integrată în ecran și ascunsă după acesta. Tehnologia e zvonită de mult, se știa că lucrează mulți producători de ecrane la ea, inclusiv Samsung (de la care mă și așteptam să fie pionieri), nu e ceva ce-a sosit subit, fără niciun fel de anunț. Ei sunt primii. La câteva ore după aia au sărit și Xiaomi cu un demo grăbit, dar nu asta e important.

Partea mișto e că ecranele mari, vivide, neîntrerupte de găuri sau bretoane, sunt în sfârșit o realitate. În sfârșit putem ține în mână doar ecran, fără margini și decupaje inutile, pentru că asta am cerut.

Pe de altă parte, de acum e oficial că e posibil să ascunzi o cameră de filmat oriunde. Supraveghere în instituții, dispozitive publicitare care vor putea să-ți și citească reacțiile, rame digitale prin WC-uri publice sau prin Airbnb-uri (unde deja există o problemă).

Sunt curios cum o să trebuiască să gestionăm această potențială problemă, ca societate, în afară de a presupune că suntem urmăriți literalmente tot timpul și a ne schimba chiloții pe sub pantaloni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.