Samsung Galaxy S10 – păreri după câteva zile

Nu vreau să-i fac un review lung și scorțos pe detalii tehnice, pentru că există deja o sută de astfel de review-uri și, până la urmă, e treaba site-urilor de specialitate să o facă. Voi lăsa, însă, niște prime impresii după un weekend de utilizare, în contextul trecerii de la Galaxy S8 la Galaxy S10.

În primul rând, e cel mai frumos telefon pe care am pus mâna până acum, vreodată. La fel ca precedentul S8, am ales varianta pe negru pentru că mi se pare cea mai discretă și mai elegantă. Am fost foarte aproape să comand varianta pe verde, care mi se pare foarte sexy, dar în final am decis că oricum o să-l port cu carcasă de protecție (am ales carcasa de piele de la Samsung), deci nu prea contează. Și când zic că e cel mai frumos, mă refer atât la design-ul său cu totul, cât și la ecran. E un ecran mare, superb, luminos, cu culori pronunțate și clare.

Camera de selfie, introdusă într-o gaură în ecran, e o alegere ce poate părea ciudată, însă după câteva minute de utilizare devine invizibilă, până acum neintrând în cadru când m-am jucat sau când am vizionat clipuri video. E drept, Netflix și Youtube permit zoom-ul care să acopere tot ecranul, astfel intrând în cadru și gaura, însă asta oricum ar însemna că se pierde din imagine, cu sau fără camera în acea poziție.

Camerele din spate: de departe cea mai distractivă chestie de anul ăsta e camera ultra-largă, cu care poți produce niște poze foarte mișto încadrate, până acum rezervate doar obiectivelor largi de pe aparate foto profesionale. Celelalte camere, cea standard și cea de zoom 2x fac și ele treabă bună (mai bună ca S8, care era deja o cameră excelentă), dar cea ultrawide e preferata mea. Din păcate, varianta asta de S10 nu vine și cu talent fotografic.

Senzorul de amprentă, de această dată integrat în ecran, necesită timp de acomodare și învățare atât din partea telefonului cât și din partea utilizatorului. E rapid, într-adevăr, dar nu la fel de rapid ca cel de pe S8, din spate. De asemenea, neavând o zonă tactilă definită, e greu să deblochezi telefonul doar prin memoria mușchilor, cum merge pe un senzor clasic. Recomandarea mea e ca, după vreo zi de utilizare, să reînregistrați amprentele, de data asta cu degetul în poziția naturală în care v-ați obișnuit să folosiți telefonul.

Comparativ cu S8 e vag mai rapid (S8 rămâne și după doi ani un telefon puternic, mai ales după upgrade-ul la OneUI/Android Pie) și puțin mai mare. Îmi plăcea mai mult dimensiunea lui S8, se putea controla mult mai bine cu o singură mână, dar nu e o tragedie. Varianta S10e se apropie mai mult de dimensiunile lui S8, dar am ales varianta standard pentru că îmi place ecranul curbat și am vrut toate trei camere principale. S10 Plus e prea mare pentru mâinile mele, la fel ca seria Note.

Tot comparativ cu S8, lipsa senzorului de amprentă de pe spate înseamnă automat că dispar gesturile cu acesta, anume folosirea senzorului pentru a coborî bara de notificări fără a întinde degetul până sus (ceea ce e greu cu o singură mână). Îmi lipsește detaliul ăsta destul de tare.

Am testat DeX cu un cablu ce-l aveam prin casă, e o treabă foarte tare să poți să-ți transformi telefonul în computer într-o secundă. Am comandat de la chinezi un hub pentru fix acest scop și aștept cu nerăbdare să ajungă.

Sper să nu-l sparg și pe ăsta.

4 thoughts on “Samsung Galaxy S10 – păreri după câteva zile

  1. Singurul sfat pe care pot sa ti-l dau, ca posesor de S9, e sa folosesti o carcasa tare care sa protejeze si ecranul :D Al meu a zburat vreo 5 metri prin curte, s-a intalnit cu un gard si a cazut pe alee. Carcasa s-a rupt, a ramas urma in ea de la lovitura, telefonul nu a avut nimic.
    Primul telefon de la Samsung pe care l-am avut a fost S7 Edge. Ca o coincidenta, a fost si primul telefon cu ecran spart pe care l-am avut, dupa nici jumatate de an de la cumparare. Asta la fel, in primele luni de viata a avut accidentul. Se pare ca sansa de a-l strica e direct proportionala cu pretul telefonului.

  2. Husele de la samsung sug cariciu. Am invatat the hard way. De cateva ori.
    Dintr.un motiv ce imi scapa am crezut mereu ca husele originale fit mai bine si sunt mai safe. Nimic mai fals. Tin note 9 de vreo 6 luni intr.o husa UAG urata ca dracu dar rezistenta. Telefonul e ca nou dupa 6 luni in conditiile in care sunt genul de utilizator care crapa ecranul dupa maxim 2 luni.
    Tldr: husele samsung sug pula!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.