Ce sunt alea “vibes”?

Mă scuzați, dar ce sunt alea vibes? În afară de noul buzzword de anul acesta, folosit aproape exclusiv de domnișoare 30+ pe Instagram?

Că eu sunt confuz. Pe Google Translate zice că “vibe” înseamnă atmosferă, ceea ce are oarecum sens în context. Doar că nu înțeleg ce vrea să exprime poetul printr-o poză la birou peste care lipește un sticker cu office vibes. Ce e aia sunday vibes și cu ce diferă ele de cele de miercuri de exemplu? Ce e positive vibes only – o constatare, un îndemn, sau doar o alăturare aleatoare de cuvinte pe care am văzut-o eu pe un tricou odată? Și de ce majoritatea acestor hashtag-uri sunt emanate doar de domnișoare cu privirea pierdută precum o căprioară în lumina farurilor?

Ba chiar am auzit și la radio ceva reclamă la ceva festival care promitea “summer vibes” și efectiv n-am priceput ce-mi promite. Îmbătrânesc, cel mai probabil. #oldvibes

3 thoughts on “Ce sunt alea “vibes”?

  1. Păi a zis bine mașinăria, vibe-ul e atmosfera aia care definește un moment din timp sau un loc. Evident că-i o treabă goală de conținut noțional, pentru că fiecare o umple cu imaginea lui proprie.

    Cred oricum că prima ta greșeală este să încerci să procesezi logic ce vezi pe Instagram. Chestia aia e o bursă pentru atenție, deci o competiție în care lumea postează cît mai multe cîcaturi, descrise cît mai generic încît să prindă la cît mai mulți.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.