It’s Jack Honey time

Dacă mă urmăriți pe cele sociale, probabil ați observat săptămânile trecute că am plecat într-un lung pelerinaj pentru a-l găsi pe uica Jack Daniel în cea mai dulce dispoziție a sa, Jack’s Honey (Jack Daniel`s Tennessee Honey & Ginger). Și găsitu-l-am, dară, și gustatu-l-am, dară.

Jack Daniel’s Tennessee Honey e la bază același whiskey clasic Jack Daniel’s, însă de această dată într-un amestec cu un lichior de miere unic, pentru un gust inconfundabil. Și nici măcar nu glumesc, căci odată gustat, nu l-aș putea confunda cu nimic de până acum; și de parcă asta n-ar fi fost de ajuns, am descoperit și varianta „lungă”, Jack’s Honey, o băutură fresh, răcoritoare și dulce, din Jack Daniel’s Tennessee Honey, ginger ale și lime. O băutură care, în funcție de barmanul care o face în acel moment, poate fi mai dulce sau mai ghimbiroasă, însă absolut excelentă în ambele variante.

Dar să vă zic și anume unde am întâlnit așa ceva, în Timișoara.

La Șura!

Într-o atmosferă liniștită ziua și studențească noaptea, Șura e primul dintre locurile în care am degustat Jack’s Honey, chiar la scurt timp după ce aceasta fusese introdusă pe meniurile verii. L-am servit tolănit pe un bean-bag, pe iarbă, mulțumit din cap până-n picioare. Răcorică, umbră, malul Begăi, întregul șebang.

Apoi a fost Coco.

Pe zi terasă intimă, noaptea hub de petrecere. Eu l-am vizitat spre seară, când încă nu se încinsese vreun party serios, ceea ce mi-a dat răgazul să savurez Jack’s Honey, un cocktail puțin mai pișcător decât cele din celelalte locații, ceea ce mie mi-a plăcut mai mult (mie-mi place ghimbirul, la modul în care îmi fac câte o băutură de ghimbir chiar și când nu sunt răcit).

(intrarea aproape secretă către Coco, păzită cu stoicism de Jack)

A fost și Epic Vară, momentan cel mai hot loc al orașului – asta din ce îmi mai povestește lumea, că io-s om bătrân și ajung pe aici mai rar – unde am prins un party tematic de vară, ceea ce a prins chiar bine într-o noapte de după o zi cu gen 60 de grade. După aranjamentul barului am știut din prima că localul e prieten vechi cu Jack, așa că în momentul în care am cerut o pereche de Jack’s Honey, am fost serviți în doi timpi și trei mișcări cu exact ce ne așteptam deja.

Ieșind din Timișoara…

…și ajungând la Văliug, destinația evidentă și arhicunoscută e Ponton Casa Baraj. Plasat fix pe malul Lacului Care-o Fi, e destinația de vară preferată a celor care ar ieși din oraș nițel, dar nu exagerat de departe. Din nou, o locație prietenă cu Jack’s Honey.

Puțin mai departe, în Oradea, cocktail-ul de vară poate fi intâlnit atât la Rivo, pe malul Crișului, într-o atmosferă linișitită și selectă, cât și în Edison Pub, localul to go când ai poftă de o petrecere cu răsărit inclus.

Sugestia mea e, cât timp încă e vară și vă nimeriți în vreunul din localurile prietene, chiar de n-o fi unul dintre cele de mai sus, dacă cumva vedeți la intrarea vreunui local un semn care vă îndeamnă să întrebați la bar de Jack Daniel’s Tennessee Honey & Ginger, să o faceți.

7 thoughts on “It’s Jack Honey time

  1. Nu-s mare fan JD Honey, imi cam da dureri de cap dimineata, da’ pot sa bag Gentleman’s Jack o sticla intreaga intr-o noapte si a doua zi ma duc la munca all fresh!
    Am gasit zilele astea JD Straight Rye – si pot sa zic ca e aproape la fel de bun ca un WhistlePig Straight Rye, la inceput are un nas un pic prea alcoolic, da’ intr-un pahar cu gura larga si incalzit usor in palme vre-o 2-3 minute, are o aroma usor afumata de nucsoara si vanilie extraordinara, insa n-am apucat inca sa-l testez “my way” (bagat o sticloanta intr-o noapte si vazut cum ma simt a doua zi).

    1. Îmi pare rău că ai avut o experiență neplăcută după ce ai băgat o sticlă întreagă într-o noapte, însă problema s-ar putea să fie că ai băgat o sticlă întreagă într-o noapte.

    2. Heh, am fost campion intr-o vreme, da’ odata cu varsta am lasat-o mai usor.
      O fi de la faptu’ ca am bagat o sticla intr-o noapte, nu zic, da’ uite, nici dupa JD “classic”, nici dupa Gentleman’s Jack, nici dupa Jameson (da ma, stiu, sunt paisan, don’t remind me) nu se lasa cu dureri de cap dimineata.
      Eniuei, fiecare cu gusturile lui, daca JD a dat drumu’ la Honey si daca oamenilor le place… by all means, sa-l bea cu placere cat mai multa lume!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.