Șoferii Taxify sunt același pământ cu cei Uber și Taxi

S-a dat drumul la înscrieri de șoferi Taxify în Timișoara, ceea ce înseamnă că în perioada (imediat?) următoare se va da drumul și la serviciu aici. Dar pentru că aici încă nu s-a dat drumul și pentru că sunt foarte curios, cea mai logică mișcare a fost să-l încerc la prima vizită în București, ceea ce am și făcut.

Și am impresia că și Taxify arată șoferilor prețul estimativ al cursei, altfel nu-mi explic de ce o cursă de aproximativ 10 lei a fost acceptată și apoi abandonată de patru șoferi înainte de a fi onorată de un al cincilea. Chestie pe care am pățit-o și cu Uber, în Timișoara, și la taxi, pe vremuri. 

Altfel, rămâne cum am stabilit: tarifele pentru taxi în București sunt mult prea mici, sunt tarife de subzistență pentru taximetriști, care se traduc mai apoi prin experiențe de căcat pentru clienți. Și care împing șoferii de taxi înspre Uber și Taxify, împreună cu comportamentul și etica de muncă din taximetrie, ceea ce se traduce apoi prin experiențe de căcat și pe Uber sau Taxify.

7 thoughts on “Șoferii Taxify sunt același pământ cu cei Uber și Taxi

 1. Pe Taxify nu mi s-a întâmplat nici măcar o dată să mi se refuze curse, ăsta fiind și principalul motiv pentru care în ultima vreme îl folosesc în detrimentul Uber. Pe de altă parte nici nu am folosit Taxify prea mult, așa că e probabil doar să nu mi se fi întâmplat încă. Poate un motiv pentru experiența ta e că încă nu ai un rating (presupun că a fost prima dată când ai folosit Taxify) și e posibil ca șoferii să ezite să preia curse de la clienții nou-veniți în sistem.

  1. Păi ăsta e un catch-22 mai odios decât anunțurile de angajare entry level la care tre să ai experiență de trei ani. Măcar la alea ai posibilitatea să faci un internship înainte.

 2. Păi, sunt aproximativ aceeași șoferi. În București, pentru o cursă de 13 lei am plătit 80, doar pentru că nu am fost atent la drum și “a fost șoferul amabil să mă ducă pe niște rute mai scurte, pentru a evita traficul”.

  Nu vreau să generalizez, pentru că am dat și peste oameni foarte de treabă, dar sunt și multe scursuri.. Și până la urmă, la ce ne așteptăm? Taximetria e tot taximetrie. Uber și Taxify au un plus că sunt oameni care fac asta ca un al doilea job, altfel de oameni;)

  1. Înțeleg că poți să nu fii atent la drum, însă chiar așa, să te ocolească taximetristul până la de șase ori cursa inițială e ori peste 9000 nivel de prostie, ori e o poveste cusută cu ață albă ca să lași un link spam către un site.

 3. Te citesc de ani de zile, comentez foarte rar;
  Îți dau cuvântul meu că nu mai las comentarii cu site-uri ;))

  Cu stimă,

 4. mie pe taxify mi-a anulat o cursa de 7.5 lei (-50% discount din 15 lei) ca mai apoi sa-mi gaseasca alta la ~10 secunde cu 17 lei (-50% din 34)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.