Am descoperit podcasting-ul

Iată o veste bună, demnă de anul curent 2008: Ovi Sîrb a descoperit podcasting-ul. Un concept pe care l-am respins ani la rând, negăsindu-i vreun rost și neînțelegându-l, și-a găsit anul ăsta loc printre interesele mele. Asta de când merg pe jos cam două ore pe zi și am vreme să ascult niște oameni vorbind despre te miri ce.

Și aparent există o piață pentru asta și în România – mă rog, nu atât o piață, că nu știu cât de profitabile sunt, cât o scenă a acestora pe care o descopăr încetul cu încetul, mai mult sărind dintr-unul într-altul. Am învățat chiar să folosesc și PocketCasts! Ha!

Enfin, știu că doriți recomandările mele, așa că iată-le:

  • Între Show-uri Podcast – cu ăsta am început și, după ce am ascultat un episod, l-am ascultat pe tot, de la primul episod până la gen episodul 190. A durat o vreme. E podcast-ul comedianților Teo, Vio și Costel, cu invitați din breaslă, ceva insights despre stand-up, povești amuzante și multe, multe luări pe ulei. E ca un show de entertainment în sine. Dacă nu mă înșel, e cel mai popular podcast românesc.
  • CineȘtieCe cu Teo și Victor Băra – început de curând, e o combinație dubioasă între discuții adânci cu tente sociologice și filosofice, și bizarerie. Mai puțin amuzant și mult mai informativ decât Între Showuri.
  • ICR Podcast (Istoria culturală a României de săptămâna trecută până în zilele noastre) – podcast ce discută evenimente curente, ținut de Ovidiu Eftimie și Dorin Lazăr.
  • Podcast Marți și Joi, inițial al lui Zoso, de patru episoade încoace ținut împreună cu un băiat din Franța. Nu am ascultat episoadele de dinaintea acestora la dublu, încă nu mă împac cu podcasturile monolog.
  • All Vorbe – podcast despre jocuri video ținut de doi băieți înnebuniți după jocuri video, care au un umor specific unor băieți care sunt înnebuniți după jocuri video. E interesant pentru că și eu mai cochetez uneori cu jocurile video, plus că mi-e familiar tipul ăla de umor. Și le admir entuziasmul.
  • Podcast Ceva Mărunt – tot al unor băieți din umor, Toma Alexandru și Sergiu Floroaia. Mai vorbesc despre glumele, mai despre stand-up, mai despre nimic în particular, însă sunt foarte calmi tot timpul, mai intră niște ciripit de păsărele. Nu e un podcast pe care să conduci, asta-i clar.

Revin în 2020, când probabil voi descoperi un alt concept inedit, vloggingul.

4 thoughts on “Am descoperit podcasting-ul

  1. Avand in vedere ca si eu ascult cam toate de pe “piata” din Romania, recomand si podcast-ul lui Cristi Popesco care aduce oameni destul de interesanti din diverse domenii si Geocast care e la inceput si pare sa aiba si ea invitati destul de diferiti.
    Din afara recomand The Jame Altucher Show care e foarte bine realizat, are cateva sute de episoade din care sigur ai ce sa alegi sa asculti, subiecte si invitati diversi.

  2. Buna ziua,

    As face si eu o recomandare de Podcast romanesc. Este vorba despre o comedie audio in limba romana, scurta, funny si plina de adevar.
    Cristi Miticaru sau Cristi Miticaru’s Podcast. Este la inceput iar cresterea calitatii se poate auzi de la episod la episod impreuna cu entuziasmul echipei care este unul rar intalnit. Disponibil pe majoritatea platformelor…cum ar fi iTunes, Google Podcastst, Spotify, Castbox, Podbean etc.

    Va multumesc mult si m-as bucura enorm sa regasesc podcastul in topul dumneavoastra.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.