Arsenal Park după niște ani

Ca să sărbătorim cu stil primii cinci ani de la căsătorie, weekend-ul ăsta am revizitat, împreună cu doamna vieții mele și cu juniorul din dotare, Arsenal Park. Ultima dată fusesem prin 2010 și a fost un exercițiu interesant să ne amintim ce și cum era față de ce și cum este. Bine, eu am mai fost o dată, prin 2015 aș vrea să zic, însă a fost vorba de un team-building și încă nu cred că s-a născut omul care să meargă în team-building și să vină de acolo cu amintiri clare.

Și s-a schimbat mult. A crescut, au răsărit activități și zone noi. A apărut Aventura Park, o zonă de – ați ghicit – aventuri dinăuntrul Arsenal Park, cu trasee la înălțime, tiroliană, ceva sărituri cu coarda. A apărut Aqua Park Arsenal, un – ați ghicit – parc acvatic de interior și exterior, cu tobogane, bazine încălzite și întreg șebangul. A răsărit un “pub” în zona sălii de conferință, cu mese de biliard și de poker și fotolii impunătoare. A crescut enorm locul de joacă pentru copii, și cred că e cel mai mișto loc de joacă outdoor pe care l-am văzut până acum. Sunt sigur că nu sunt niște noutăți chestiile astea pentru cine a mai vizitat parcul, însă după cum ziceam, la noi au trecut 8 ani.

Ne-am cazat în cameră normală, tip “ofițer”, adică fără nebunii gen tun în cameră sau jumătate de tab ieșind din ea. Raționamentul a fost că ar fi mai răcoroase camerele de genul ăla și, fiind cu copilul după noi, ar fi frumos să fie mai căldurică. Oricum, la ce temperaturi au fost weekendul ăsta, am impresia că am luat decizia corectă. 

Fiind cu juniorul de trei ani, ca activități ne-am rezumat la Aqua Park, locul de joacă pentru copii, explorarea parcului, vizitarea fiecărui exponat militar din parc, auzit trei mii de variante ale întrebării “da’ pot să mă ulc în el?” și în general trândăvirea prin restaurant pe perioade extinse de timp.

Fiind toamnă, parcul a arătat total diferit de cum îl știam, cu frunze galbene în întreaga pădure și un covor, literalmente, de frunze căzute peste tot spațiul fost verde. Absolut superb, m-am bucurat că am ales perioada asta să vizităm, din punctul ăsta de vedere. Pe de altă parte, toamna a însemnat întuneric după ora 19, orice activitate exterioară cu juniorul fiind compromisă, mai ales lovindu-ne și de aspectul meteorologic, care a fost ideal doar câteva ore, sâmbătă. 

De așteptat, Aqua Park-ul a funcționat doar interior, însă mi-a plăcut atât de mult încât musai aș vrea să merg și vara, căci toboganele de afară arată ca ceva pe care aș vrea să mă dau trei ore într-una. 

Cazarea: camera mare, îngrijită, cu TV cu Netflix integrat (sper că nu am uitat să dau log off când am plecat); camera foarte rece când am sosit, însă am identificat centrala aproape imediat și mi-am luat libertatea de a-i da cox. Mobila camerei a fost o decizie cel puțin interesantă, însă cine sunt eu să o judec.

Mâncarea din meniul a la carte, deși nu foarte variată, a fost bună și frumos prezentată. Pot garanta pentru burgeraș, pentru ciorbițe și supițe, pentru tapas și pachețele de primăvară, pentru gofre și pentru tortul de ciocolată. Papanașii au fost… interesanți și diferiți însă, și deși nu răi, nu i-aș băga în niciun top personal al papanașilor. Personalul excelent, amabil și disponibil.

Prețuri: sesizabile la cazare; restaurantul o idee mai ieftin decât un restaurant oarecare din Timișoara; activități – prețuri medii spre mari, mai ales în condițiile în care orice activitate extra costă. Pe noi ne-a costat toată distracția puțin peste 1200 de lei, adică pentru doi adulți și un copil: două nopți de cazare, intrare full day la aqua park, mâncare plus băutură (și nu ne-am dat în spate de la nicicare). Noi suntem mulțumiți, mai venim.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.