Mici chestii care pot salva vieți

Am văzut, în Târgu Jiu, chestia asta și mi se pare foarte mișto: texte de siguranță la trecerea de pietoni. Simplu și la obiect, de bun simț, pentru amețiți. Scoate căștile, uită-te să nu te calce, dă-te jos de pe bicicletă. Chiar cred că vor salva niște amețiți. Nu e scump și mi-ar plăcea să văd astfel de chestii și în Timișoara.

Acum mai trebuie găsită o soluție și pentru cine trece strada cu ochii în telefon. 

9 thoughts on “Mici chestii care pot salva vieți

  1. Păi făcuseră unii niște “semafoare” pe borduri prin nu mai știu ce oraș fix pentru așa ceva. Practic era aproape imposibil să nu observi led-urile alea roșii chiar și cu ochii în telefon.

  2. Asta presupune ca absolut toti sa foloseasca trecerile de pietoni dar la cate caprioare vad in trafic zilnic trecand pe oriunde altundeva decat pe unde ar trebui sa o faca … imi e teama ca ar avea un efect prea mic :(

  3. Au făcut, în Japonia, dacă nu mă înșel, semafor pe trotuar, din banda de Led -uri, pentru cei cu ochii în telefon.

  4. O problema este ca textul ala mic s-ar sterge in Timisoara in maxim o luna. Nu stiu ce dracu are orasul asta, praf abraziv, dar daca se estompeaza & sterg liniile de la zebra, ce sanse crezi ca au niste banale litere unde-i de 30x mai putina vopsea?

    Eventual dac-ar scrie cu litere MARI, cum sunt textele alea “LOOK RIGHT” din Anglia: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:London_-_look_right_-_panoramio.jpg

    Dar cate mesaje scurte sa poti scrie astfel?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.