Mishu Călian și-a lansat primul album

Pe Mishu l-am cunoscut acum vreo nouă ani, în primul meu periplu prin Cluj, când i-am cunoscut de altfel și pe Crivăț, pe Gropar, pe Adi Hădean și multe alte nume pe care le-aș putea scăpa discret și nonșalant pe aici.

Mishu e (și) artist. L-am cunoscut cântând la chitară ba singur, ba cu ceva trupă de cover-uri, ba cu trupa Maya. Acum m-a anunțat că și-a lansat albumul de debut solo, și doresc să împrăștii vestea nițel. E greu de descris cum sună, se simt rădăcinile rock, însă sunt îngropate în niște straturi mai electronice, mai artificiale – în fine, mai bine vă las aici cu autodescrierea autorului, din care primul paragraf încă nu sunt sigur că nu l-a scris la modul post-ironic:

“Noi n-am văzut” este un album conceptual care prezintă o lume duală, androgină, descriind o linie sinusoidală care pornește de la întrebările, dorințele și nevoile umane de bază. Trecând prin o mulțime de stări și trăiri reușește să închidă un cerc odată cu întoarcerea la natură. Are o componentă sufletească și socială pronunțată.

Până să-mi formez o opinie corectă despre el, trebuie să-l mai ascult măcar de vreo două ori, pentru că e o schimbare destul de drastică de la stilul cu care eram eu obișnuit, schimbând și vreo două melodii care mi-au plăcut tare, tare mult acum niște ani.

Albumul streamuie pe Zonga, deocamdată exclusiv, după care intră și pe iTunes, Spotify, Amazon etc. Primul single e reimaginarea piesei Scrum:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.