Cum să nu mai fii blocat pe Facebook

Cine a fost blocat de mai multe ori pe Facebook ştie cum merge treaba: prima oară avertisment, apoi 24 de ore, apoi trei zile, apoi şapte, apoi 30 şi de acolo nu te mai scoate nimeni. Ei, am studiat puţin problema (am mult mai mult timp liber de când nu mai am Facebook) şi pot să vă zic cum abordez eu problema asta.

Evident, cea mai bună metodă să nu mai fii blocat de pe Facebook e să nu mai ai Facebook. Dacă după ce ies din puşcărie (mai am vreo aproape trei săptămâni) îmi iau zucc din nou, aia e, îmi voi strânge lucrurile şi îmi voi dezactiva contul. Meme găsesc şi pe 9gag dacă e. Pentru că Facebook devine din ce în ce mai strict cu ce e acceptat pe platformă, până la punctul în care dacă foloseşti numele propriu Ion Antonescu sau dacă foloseşti într-o postare cuvântul “cioară” fără să ai în mod explicit şi o poză cu pasărea care se numeşte astfel, ţi-o iei de nu te vezi. Cenzura şi blocarea care este.

Până atunci, însă, am făcut curăţenie în tot ce-am putut. Am căutat prin postări cuvinte aparent interzise de Facebook şi pentru care îmi luasem deja avertismente şi blocări, precum cioară, bozgor, bulangiu, precum şi alte cuvinte faţă de care anticipam că Pajeet Zuccbot ar strâmba din nas – alde poponar, nigger, retard şi altele pe care mi le-am amintit la momentul respectiv. Vă daţi seama că articolul ăsta nu îl postez pe Facebook, nu?

Apoi am şters toate notele, să nu mai stau să caut în fiecare ceva sensibil. Apoi am dat cu ceva script să caute prin activity log pe la ce am mai comentat acum şapte ani. Nu ştiu dacă a mers că n-am cum să verific, pot doar să sper.

Apoi mi-am pus toate postările din trecut să poată fi văzute doar de prieteni – până acum le aveam publice pe majoritatea, ca să pot să mulg acel dulce, dulce reach de pe postările mele. Nu ştiu de ce, că nu mai am reclame pe blog de vreo 2-3 ani. Poate doar îmi placea să crească reachu’ ca cariciu’.

Doar că şi asta e o problemă, având 2000 şi ceva de “prieteni”. Tot reachul ăla blanao e de vină, evident. Oricare dintre ei ar putea fi un idiot care mi-a pus gând rău şi mă raportează în draci. Aşa că mă pregătesc încet şi pentru asta: am cerut FB-ului o copie a datelor mele, să fie acolo că nu se ştie. Şi, când va fi să fiu blocat următoarea dată (deja e o chestiune de când, nu de dacă) îl voi şterge frumuşel şi, dacă nu mi se va fi luat până atunci, voi face altul unde voi adăuga doar oameni pe care îi cunosc.

Deşi nu ştiu ce să zic, de vreo două săptămâni am revenit la Twitter şi e zen, e mai matur, mai real-time şi mai interesant decât bula din Facebook-ul meu. Şi pe Twitter măcar nu e mama, să-mi fie ruşine să scriu pula.

5 thoughts on “Cum să nu mai fii blocat pe Facebook

  1. Pe mine nu m-a blocat deloc pana acum, dar am inceput acum 1 an sa fac curatenie si de pe la 2500 de prieteni am ajuns la putin peste 200.

    1. am încercat, dar nu îl găsesc atrăgător ca conținut. E ok pentru când mai anunță câte cineva că au găsit un bug în Android dar cam atât

  2. Ce spui e adevarat facebook blocheaza, fara numar chiar si de nu se incala standardele, pe ei ii doare fix undeva de un utilizator,nici macar la contestatii nu se uita, alea is de umplutura. daca te raporteaza cineva de 3-4 ori, doar din motiv ca ai refuzat ai accepta prietenia s-au din alt motiv facebook te blocheaza fara sa verifice cai doare fix in toiag, Ce frumos ar fi ca cei de la facebook sa pateasca la fel sa le interzica cineva si lor fara motiv ceva.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.