Review aparat de spălare cu presiune: Karcher K3 Full Control

Dacă suntem prieteni pe Facebook sigur ați văzut că am jucărie nouă de vreo săptămână, anume un aparat de spălat cu presiune Karcher. Modelul e unul mediu, Karcher K3 Full Control, care după specificațiile producătorului se descurcă bine și cu trotuare și betoane, de altfel motivul principal pentru care l-am luat. Am citit destule review-uri și forumuri ca să înțeleg că românii își cumpără aparate din astea ca să-și spele mașina în principal, prea puțin ca să spele pe jos.

Am cerut și apoi urmat sfatul întâiului bricoleur al țării și am luat, practic, cea mai entry-level variantă pentru nevoile mele, fără să fac rabat de la marcă, luând Karcher. Puteam salva probabil 100 de lei dacă luam o marcă românească făcută în China, dar am decis că voi avea nevoie de el și la anul. Iar pentru că suprafața de curățat e de câteva sute de metri pătrați, n-am vrut să iau cel mai ieftin model, K2, de presiune mai mică, pentru că deși s-ar fi putut face treabă cu el, ar fi durat până la toamnă. Nu că n-ar fi fost aproape toamnă toată vara anul ăsta, dar na.

Modele de peste 1000 lei gen K5 sau K7 n-am vrut să-mi iau, că n-am spălătorie auto. 

Revenind. Aparatul face treabă bună și rapidă. În specificații zice că curăță 25 metri pătrați pe oră, însă eu fac mai puțin de atât, pentru că îmi tot vine a mă juca cu el, mai fac pauză de făcut poze pentru instagram, alea. Cu răbdare și timp liber, face dintr-un beton murdar și învechit de timp unul parcă turnat ieri. Ați crede că exagerez, dar iată:

înainte și după, doar că invers

Aparatul e destul de ușor, putând fi cărat cu o mână din loc în loc, însă are și roți cu care poate fi plimbat ca un troller. Chestie care ar fi mai utilă dacă furtunul de presiune de la pistol ar fi mai scurt, însă la varianta asta Full Control vine cu furtun de 6 metri, care e de ajuns pentru a face treabă fără a trebui să învârți mult de aparat, fie că speli pe jos sau mașina.

Am spălat cu el beton, ciment, lemn, tablă și, din greșeală, degetul mare de la picior. Se descurcă foarte bine cu toate, însă în consecință nu recomand spălarea cu picioarele goale. Mașina încă n-am spălat-o, dar urmează.

Una peste alta, e cea mai mișto jucărie de băieți mari pe care mi-am luat-o în ultima vreme.

One thought on “Review aparat de spălare cu presiune: Karcher K3 Full Control

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.