Documentare în IMAX: de ce nu sunt o chestie mainstream?

Am primit azi comunicatul ăsta:

Știai că IMAX nu este doar formatul impresionant şi revoluţionar în care poţi urmări cele mai noi blockbustere, cele mai antrenante scene de acţiune sau cele mai periculoase urmăriri, pe cele mai mari ecrane din ţară? Sălile T IMAX de la Cinema City reprezintă şi locul ideal în care cei mici pot urmări documentare educative despre spaţiul cosmic, despre mări, oceane, păsări sau animale pe cale de dispariţie, având parte de călătorii pline de emoţie, imagini spectaculoase şi informaţii inedite.

O serie de astfel de documentare pot fi proiectate la cerere, pentru grupuri de minimum 50 persoane, în sălile T IMAX de la Cinema City AFI Cotroceni şi Shopping City Timişoara, fiind dublate în limba română. Profesorii pot beneficia şi de materiale promoţionale cu idei de activităţi pentru copii, informaţii despre spaţiu, mediu şi alte detalii specifice fiecărui documentar IMAX.

Sincer să fiu, nu știam că IMAX nu este doar formatul impresionant şi revoluţionar în care poţi urmări cele mai noi blockbustere, cele mai antrenante scene de acţiune sau cele mai periculoase urmăriri, pe cele mai mari ecrane din ţară și că sălile T IMAX de la Cinema City reprezintă şi locul ideal în care cei mici pot urmări documentare educative despre spaţiul cosmic, despre mări, oceane, păsări sau animale pe cale de dispariţie, având parte de călătorii pline de emoţie, imagini spectaculoase şi informaţii inedite. Am aflat acum.

Și mă întreb de ce nu e o piață constantă pentru asta? Niște reprezentații regulate, măcar o dată pe lună dacă nu o dată pe săptămână. Nici nu trebuie să fie la ore mainstream, eu aș fi mulțumit să fie duminică dimineața la gen ora 10. Serios că m-aș duce să văd în IMAX ceva frumos ca Planet Earth sau Ghosts of the Abyss.

Poate m-aș duce singur, poate m-aș duce cu juniorul ca activitate de weekend, poate ar fi o chestie la care ar merge copiii de bunăvoie și nesiliți de nimeni. Nu știu cum funcționează un multiplex în România, dar probabil costurile de operare pentru proiecția unui film sunt neglijabile.

Deci? Facem o petiție online sau ceva?

3 thoughts on “Documentare în IMAX: de ce nu sunt o chestie mainstream?

  1. Nu stiu cat de mult ar ajuta o petitie online, dar ar fi o idee foarte buna sa se includa constant si documentare la IMAX. Felicitari pentru articol! :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.