Despre Hackerville, serialul în care apar și eu

Dacă de două săptămâni încoace nu ați trăit sub o proverbială piatră, sigur ați văzut prin Facebook că HBO Europe a lansat un nou serial în care apar și eu, Hackerville. Primul episod a rulat duminică pe HBO, putând fi văzut și pe HBO GO, împreună cu cel de-al doilea.

Ei, Hackerville e un serial polițist cu hackeri, filmat (și) în Timișoara, regizat de Anca Miruna Lăzărescu (La drum cu tata) și Igor Cobileanski (moldovean), jucat de Anna Schumacher, Andi Vasluianu, eu și nenea ăla cu mustață din reclama de la Neumarkt.

Povestea serialului în care apar și eu începe oarecum clasic, cu un atac cibernetic asupra a două bănci din Germania, atac bănuit că ar avea legătură cu niște tineri infractori digitali din Timișoara, și cu un polițist anti-infractori digitali care e detașat din Germania ca să se ocupe de caz. Polițist care e de fapt o domnișoară polițist, pentru că e 2018, oameni buni.

Domnișoara polițist Lisa, ale cărei competențe includ hacking-ul foarte rapid la tastatură și norocul de a se fi născut în Timișoara, întâlnește aici un departament de poliție mai puțin competent decât i-ar plăcea, însă care-l are de partea sa pe Șandor, șefuțul departamentului anti-hackeri, un bărbat divorțat cu barbă de o zi, ferm dar cu privire blajină, care probabil se va dovedi irezistibil pentru această tânără detectivă româno-germană pierdută într-un oraș pe care nu-l mai cunoaște, însă de care o leagă amintirea mamei sale demult plecată dintre cei vii. Pe parcursul celor două episoade sunt introduse în ecuație și variabile noi, personaje misterioase, dubioase, colorate, despre care sunt maxim de curios să văd cum o să se așeze în puzzle-ul final. 

Până să-l văd efectiv, am urmărit reacțiile celor care au văzut pe la preview-uri acest serial în care apar și eu, majoritatea reacțiilor fiind mai pozitive decât m-aș fi așteptat, cu doar câteva căzând în cealaltă extremă, cum c-ar fi o pierdere de timp. Eu sunt puțin mai reținut, părându-mi într-adevăr un serial OK în care apar și eu, competent, distractiv, cu potențial de succes atât la noi cât și prin Europa, însă nu chiar acest magnum opus al cinematografiei românești care am fost lăsat să se înțeleagă că ar fi.

Surpriza cea mai mare însă am lăsat-o pe final: știați că în Hackerville apar și eu?

7 thoughts on “Despre Hackerville, serialul în care apar și eu

  1. Unde apari? Pune și tu niște screenshots și niște săgeți ceva ca să ne dăm și noi seama. Nu ne lăsa așa pe întuneric. N-am venit aici să rezolvăm puzzle-uri! Ce-i asta?!?!? Escape room sau blog serios?!?!?!?

  2. Am vazut primele 2 episoade. Apreciez intai si intai realismul lui. Urasc filmele in care rusii vorbesc intre ei in engleza. Aici oamenii vorbesc in germana cand sunt in Germania si in romaneste cand sunt in Romania. Conventiile cinematografice sunt utile, dar pana la un punct. Stalin nu a vorbit niciodata in engleza cu aghiotantii lui.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.