Datele tale valorează 30 de dolari pe an

Încercând să citesc un articol de pe Washington Post link-uit pe undeva, am fost întâmpinat de un splash screen care mă întreba cum anume vreau să citesc articolul: pe gratis, doar că am un număr limitat* de articole, plus reclame, plus că-mi urmăresc activitatea de pe internet pentru a-mi oferi reclame targetate; cu bani, pentru articole nelimitate dar cu tot cu reclame și cu urmărirea comportamentului online; sau cu bani, doar că pentru 30$ mai mult pe an nu îmi mai bagă reclame.

Splash screen-ul WP dinaintea citirii un articol

Eu de aici înțeleg așa: Washington Post au făcut ei studii cu mintiucile lor, cu economiștii și marketerii și ce-or mai fi pe acolo, și au evaluat reclamele pe care le văd plus datele pe care le-ar colecta și ulterior vinde de pe mine la 30 de dolari într-un an, la ofertă.

Nu știu ce procent din suma asta  e potențialul câștig de pe vizionarea reclamelor și cât e vânzarea datelor de tracking, dar măcar știm și noi cam pe unde ne învârtim ca produs.

*au făcut și The Onion chestia asta cu splash screen-ul, cu 5 articole pe lună fără abonament, dar putea fi ocolit cu right click – open in incognito mode

One thought on “Datele tale valorează 30 de dolari pe an

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.