Mi-ar plăcea ca Apple să inoveze în direcția corectă

Mă gândeam eu aşa, jucându-mă aseară cu un P20 Pro, că de abia aştept să văd cu ce chestie nouă o să vină Apple la următoarea lansare, ca să ştiu care va fi trendul pe Android într-un an de zile. Mă refer la bretonul acela ciudat pe care îl au toate telefoanele mai acătării ieşite în ultimul an, pe care chiar dacă nu Apple l-au făcut primii (ci Essential, care îl aveau chiar mai mic), aceştia l-au popularizat prin iPhone X.

Asta după ce anul trecut au scos mufa de căşti, oferind astfel o scuză altor producători mari, gen Google, HTC, Motorola, Sony sau Xiaomi, să o scoată. Hei, putem să scoatem mufa de căști și să oferim o pereche de căști bluetooth la doar 149 de dolari, dar cum justificăm asta? Ah, nu mai trebuie să justificăm, pentru că deja Apple a avut courage să o facă. Practic cel mai recent iPhone apărut care să adauge ceva, în loc să scoată, a fost iPhone 6s.

Și de aia mă întreb: oare următoarea chestie distinctivă cu care va veni următorul iPhone – și pe care o vor copia toți producătorii Android în următoarele luni – va fi una cu adevărat utilă? Oare vor reuși să facă telefonul cu adevărat edge-to-edge, fără breton? Oare vor populariza cititorul de amprente integrat în ecran înainte să o facă Samsung în 2019? Oare vor scoate și butonul de pornire și va trebui să urli la Siri (și mai apoi la Google Assistant) să-ți pornești telefonul? Oare vom avea, în sfârșit, mult așteptatul smartphone cu detector de radar și stație CB integrate, colegu’?

Doar timpul ne va spune.

2 thoughts on “Mi-ar plăcea ca Apple să inoveze în direcția corectă

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.