Am încercat telefonul Nokia de 99 de lei

Când s-au anunțat reducerile de Black Friday, cam pe când toată lumea se foia să prindă S8 la 1500 de lei, eu aveam alt plan: să prind Nokia 1, cel mai slab telefon Nokia cu Android. Era redus la 99 de lei, de la nici nu știu precis cât. 300? 400? 350? Acum e 280, de exemplu, dar fluctuează. În fine, l-am luat și îl folosesc de mai bine de o săptămână.

Păreri!

E mult mai neprost decât mă așteptam. Știind că are un procesor slab, doar 1GB RAM și doar 8GB stocare, mă așteptam să fie un mare deranj care să mă enerveze să-l folosesc, dar nu e cazul. E un telefon care face niște alegeri bune în materie de software, compensând pentru specificațiile modeste, folosind Android GO, varianta de Android special concepută pentru telefoane slabe. Aplicațiile standard Android sunt și ele în variantă “light”, oferind majoritatea funcționalităților celor standard, însă fără briz-briz-uri nenecesare. Și a fost doar 99 de lei.

Nu am instalat multe pe el, ci doar variantele lite de la Facebook și Messenger, plus un joc de Solitaire, GTA III, GTA San Andreas (ambele rulează fluid) și mă gândesc să îi pun și WhatsApp. Versiunea “ușoară” de Hărți face exact ce trebuie să facă, însă nu ocupă atâta spațiu, fiind practic un ambalaj pentru aplicația web mobilă. Merge și navigație și nu am întâmpinat probleme cu GPS-ul, și asta la doar 99 de lei.

În rest, construcția aparatului nu e stelară. E plasticos tot, capacul din spate se poate schimba cu unul de altă culoare, în adevăratul spirit Nokia, ecranul e doar funcțional, potrivit pentru browsing, mesaje și nicidecum optimizat pentru consum media, sticla de deasupra lui pare să fie de fapt un plastic mai tare. Dar hei, a fost 99 de lei.

Bateria e acceptabilă, dar se încarcă în 3 spre 4 ore. Camera e o rușine, face niște poze ce-mi amintesc de telefoanele mele dinaintea erei telefoanelor deștepte. Vine cu căști în pachet, dar sunt proaste, plasticate, ca acum 10 ani, și se aud mediocru. Dar a costat doar 99 de lei.

Camera frontală e OK pentru apeluri video, dacă chiar trebuie să te vadă cineva, însă pentru selfie-uri artistice pe Instagram ar fi mai potrivit un cartof. Nu știu însă dacă v-am zis cât a costat. 99 lei.

Ah, are radio FM și 4G. Și a costat destul de puțin cât să nu-mi ceară PIN la plata contactless.

5 thoughts on “Am încercat telefonul Nokia de 99 de lei

  1. Cel mai bun telefon ieftin pe care l-am avut a fost Lumia 520, preț și calitate imbatabile la vremea aceea. Here maps era nemaipomenit și construcția de plastic cu capac și baterie detașabile erau excelente pentru cineva care scapă des lucruri din mână. Windows phone făcea minuni cu 512 mb de RAM. L-a doborât un update la Windows 8.1, dar inca îl mai țin într-un sertar, de rezervă. A costat ceva gen 60 de euro nou, fără abonament. Și acum îmi pare rău după sistemul de operare.

  2. Eu am luat allwiew a5ready tot la 99 lei .bateria se încarcă repede si se descarcă la fel de repede ? Dar la 99 lei sunt super mulțumită.?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.