Jurassic World 2: recenzie bazată pe presupuneri

N-am mai ajuns, din cauză de motive, la avampremiera de aseară a noului Jurassic World. Am să încerc însă să fac o recenzie a filmului bazată pe forșpanul acestuia, pe ce îmi mai amintesc din primul film și pe intuiția mea de om care a mai văzut filme.

Jurassic World 2, a doua parte a noii trilogii Jurassic Park, duce mai departe povestea personajului jucat de Chris Pratt, precum și a personajului jucat de ceea ce credeam că e Jessica Chastain, însă nu cred totuși că e ea. Pe insula cu dinozauri (Isla Nublar, dacă bine țin minte) răbufnește un vulcan, însă în același timp scapă în sălbăticie și niște dinozauri uriași, extrem de violenți și de răuvoitori, modificați genetic de Compania Rea. Până la urmă însă, situația este salvată de Femeie Puternică împreună cu bravul și totodată carismaticul Bărbat și al său loial dinozaur de companie.

Filmul este probabil, la fel ca primul, un desfăț vizual și o adevărată orgie a efectelor speciale. Coloana sonoră a lui Michael Giacchino presupun că e, ca de obicei, impecabilă și pot pune pariu că filmul nu duce deloc lipsă de momente de acțiune foarte tensionate și pline de adrenalină. Scenariul e probabil cam șubred pe alocuri, însă cred că e salvat de o regie curată, un ritm echilibrat și de chimia naturală dintre cei doi actori principali.

Deși probabil mai slab decât primul, suferind de sindromul “mijlocul trilogiei”, e un film solid, distractiv nevoie mare, care presupun că merită văzut la cinema.

Jurassic World 2 rulează în IMAX 3D la Cinema City și mă gândesc că merită văzut în formatul acesta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.