Ceau, Cinema! 2018

Finalul săptămânii viitoare (19-22 iulie 2018) mă va găsi atât în Timișoara, cât și la Gottlob, unde se întâmplă a cincea ediție a festivalului de film european, lubeniță și voie bună “Ceau, Cinema!”. În ciuda bețelor în roate puse de Primărie și Caravana Metropolis.

Ca o premieră, anul ăsta biletele (10 lei de film) și abonamentele (45 lei general) pot fi cumpărate și online. De asemenea, vor fi proiectate trei dintre cele mai de succes filme europene recente: documentarul “Chipuri, locuri” (considerat de revista Rolling Stone „cel mai seducător documentar al anului 2017” și nominalizat la premiile Oscar 2018), „Vinovatul” (câștigător al premiului publicului la Sundance și Rotterdam), și „Banditul Whisky”, (regizat de Nimród Antal, care spune povestea bazată pe realitate a unui jefuitor de bănci născut în Harghita) de care personal sunt cel mai curios.

Festivalul va avea loc în Timişoara, în Sala 2 a Teatrului Național, sala mare a Teatrului Maghiar, spațiile de la Casa Artelor, la Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul şi la Centrul Cultural Ambasada. Pentru a încuraja mobilitatea culturală, ducem în fiecare an Filmul şi la Gottlob, prima localitate din mediul rural din România care a reuşit să-şi reabiliteze cinematograful şi să ofere o alternativă de petrecere a timpului liber pentru locuitorii comunei.

Evenimentul este co-organizat Asociaţia Marele Ecran și de Asociaţia Pelicula Culturală. Programul complet, http://www.ceaucinema.ro/ro/program-2018/.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.