Întrebare legală (la modul ipotetic)

Ipotetic vorbind, să zicem că un cetățean român își pierde permisul de conducere într-un local cu grădină, merge a doua zi să-l caute și nu-l mai găsește. Așa că săptămâna următoare se duce conștiincios să-și facă altul, trece prin caznele specifice și reușește să își facă unul nou, pur ipotetic vorbind.

Doar că, ipotetic vorbind, doar ca exercițiu de imaginație, câteva luni mai târziu un angajat al localului găsește respectivul permis undeva printre frunze, după ce-a trecut toamna peste el, îl caută pe Facebook pe presupusul posesor al ipoteticului permis pierdut și regăsit și, povestea lungă scurtă, i-l restituie presupusului proprietar.

Să ne imaginăm acum că presupusul proprietar are, ipotetic, două permise de conducere, ambele emise de aceeași instituție, ambele cu aceeași dată de expirare, ambele cu aceeași față pe ele, însă cu serii diferite.

Ipotetic vorbind, cât de legal e pentru presupusul posesor să păstreze permisul vechi? Așa, doar la colecție cu toate ipoteticele carduri de pe la corporațiile la care a lucrat, pierdute și regăsite? Ipotetic vorbind, desigur, nu știu pe nimeni în situația asta.

6 thoughts on “Întrebare legală (la modul ipotetic)

  1. Pur ipotetic vorbind, ai putea sa inchiriezi niste schiuri ipotetice si ipotetic, sa nu le mai returnezi. Ipotetic vorbind, desigur, nu știu pe nimeni care a facut asta (cu mentiunea ca ideal ar fi sa ai pe permis o adresa le care nu mai poti fi gasit nici ipotetic)

    1. Pur ipotetic cele două permisie ar fi identice cu excepția seriei și a pozei (au fost ipotetic făcute la un an distanță și la câteva kilograme diferență). Ar fi stupid ca cineva să facă șmecherii cu el, chiar și ipotetic vorbind cât timp toate datele deținătorului sunt 100% ipotetic reale.

  2. Sau de fapt aceasta persoana ipotetica ar pastra in mod ipotetic acest permis in situatia ipotetica in care isi pierde din nou permisul? Caci in cazul asta, ipotetic vorbind, permisul declarat pierdut folosit ca inlocuitor ar aparea ca nevalabil in baza de date si ipotetic ar beli carasul apoi.

  3. Ipotetic vorbind daca nu ar fi gasit nimeni permisul ala vreodata inseamna ca ar fi fost pierdut pe vecie, drept urmare nu ar mai trebui sa conteze. Ipotetic acesta poate fi pierdut inca o data prin colectia cuiva de acte si daca il gaseste cineva vreodata: “uite-l doamne! ACOLO ERA!”. Cel mai sigur ar fi sa fie distrus ca sa nu dai de alte neplaceri cu justitia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.