Români românind

Uitându-mă după un TV nou (vă ziceam eu că vreau să-l schimb pe ăsta), am dat de un Samsung mișto de 138cm, 4K, HDR, Smart, curbat, la reducere babană – mă rog, întregul șebang. Și m-am uitat și la review-uri, să văd ce zice lumea despre el. De ce oare are 4.62 steluțe și nu 5? De ce nu are 4.7? REFUZ să cumpăr un televizor care are sub 4.7!

În fine, am dat de următoarea recenzie pe eMAG:

Ce observăm de aici? În primul rând, vechea noastră boală de a da o căciulă de bani pe un aparat, refuzând însă a plăti pentru conținut. Aceeași poveste cu aplicațiile plătite de pe iPhone/Android, aceeași poveste cu PC-uri de 1500 de euro sau console modate rulând jocuri trase de pe torenți. Nu e o gaură totală în buget 100 de lei lunar, cât ar însuma TOATE serviciile de streaming disponibile în România (Netflix, HBO GO, Amazon Prime), mai ales în condițiile în care TV-ul a costat măcar 2500 de lei. E o boală veche – și vreau să cred cu optimism că nu e o boală restrânsă doar românilor – de a fenta sistemul cu orice preț, indiferent cât de mic câștigul.

Apoi: review-ul nu are insigna de “Achiziție verificată” lângă el – ceea ce înseamnă, pe scurt, că omul nu a cumpărat TV-ul de la eMAG, ci din altă parte. Cu toate astea, a fost atât de supărat și înverșunat că și-a pierdut dreptul fundamental de a se uita ilegal la filme, încât a intrat pe eMAG nervos, să îi dea o steluță singuratică și avertizeze ÎN CAPS toți românii care s-ar putea gândi să-și ia televizor 4K HDR, cu singurul scop să se uite din browser la filme piratate în 720p cu reclame pop-up, că și-l iau degeaba. E literalmente inutil. Dacă ar putea să-i dea zero steluțe, la naiba, i-ar da!

Și ultimul dar nu cel din urmă aspect, “206 persoane au considerat review-ul util”.

(fără legătură, dar în caz că vă-ntrebați, în fotografia de sus e un steag “românesc” cumpărat de 1 decembrie de la un român dintr-un târg stradal dintr-un oraș din România)

9 thoughts on “Români românind

 1. Ai uitat de Voyo domne’. Acum or sa vina aia care or considerat serviciul util sa-ti spuna ca e post scris la comanda pentru ca Romania e o colonie americana si tre’ sa ne bage aia pe gat alea ale lor ca sa le platim bani grei pentru ele.

 2. Niste imbecili! Eu am acel tv, dar în versiunea normala, nu curbata. In afara unei ușoare întârzieri a răspunsului grey to grey (pe care nu o observi daca nu ești pixel peeper ca mine), tv-ul este excelent!
  Are niste culori foarte echilibrate, după ce te joci puțin la setări, iar negrul este foarte negru pentru un tv cu panou normal (VA)

 3. Chiar daca cumperi produsul respectiv de la emag si lasi un review dupa un timp, de multe ori nu iti apare achizitie verificata. Am patit si eu asta, a patit si zoso.

 4. Sunt de acord cu tine pe tema platitului pentru content, dar nu e treaba Samsung sa faca pe justitiarii cenzurand ce cred ei de cuviinta si sa hotarasca ei ce e bine si ce e rau. De aia trebuie sa se ocupe alte institutii.

  1. Pot pune pariu că de fapt a fost la mijloc o decizie “blocăm flash” sau “blocăm protocolul XYZ pentru că e nesigur și pune browserul în cap” decât una de cenzură.

 5. Ia Panasonic. Tehnic vorbind, bate orice Samsung. Da, e mai scump, dar face ce spune.

  Știu sigur :) Soțu’ e “freak” la așa ceva. Ex: A schimbat nu-știu-ce la un tv ptr că avea 2 pixeli morți (NIMENI altcineva nu vedea asta). S-au crucit ăia la service, dar au fost drăguți… n-au mai pomenit așa client. Nu era in policy, dar au schimbat

  El testează, verifică, întreabă. În magazin, prieteni care au lucrat în Panasonic, alții care au lucrat/ lucrează în Samsung…

  Cumpără Panasonic :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.